5 pravil za dober selfie v letu 2017!

tumblr_nefjg3nBJ21runca3o1_1280

Nekateri pravijo, da so selfiji že malo “mimo”, spet drugi so mnenja, da bodo slefiji živi, dokler bodo obstajala družabna omrežja in pametni telefoni, ki nam omogočajo posneti dobro fotografijo na vsakem koraku. No, skoraj vsakem koraku. Za dober selfie morajo biti kljub vsemu izpolnjeni določeni dejavniki, če želimo, da so naši lasje videti popolno, zobje beli, koža sijoča, ozadje pa zanimivo. Da bodo vaše objave v letu 2017 kar se da zanimive in da bodo dosegle kar največ všečkov na Instagramu, je Grazia danes za vas pripravila pet pravil, ki jih morate upoštevati za dober selfie:

Potrebujete pravo opremo: Zapomnite si, da včasih za dober selfie uporaba pametnega telefona ni dovolj, pač pa potrebujete dober fotoaparat. V kolikor imate rade fotografijo in si želite na vsakem koraku ustvariti dobro fotografijo, potem vam svetujemo, da investirate v dober fotoaparat. Naj vam namignemo, da so med blogerkami najbolj priljubljene znamke fotoaparatov Olympus, Nikon, Canon in Fuji Film.

2

Poiščite vaš najboljši profil: Vsaka izmed nas ima profil, ki je bolj fotogeničen in na fotografiji boljše funkcionira. Dobro preučite, iz katerih kotov bo vaš obraz izgledal boljše, kdaj bodo ličnice bolj poudarjene in kdaj bo obraz videti ožji. Pomembno je, da se zavedate kvalitet in pomanjkljivosti vašega obraza in znate naštudirati vašo prepoznavno selfie-pozo.

6

Skrivnost se skriva v dobri svetlobi: Pomembno je, da se fotografirate direktno proti soncu ali stran od sonca, sicer vam bodo po obrazu padale sence in videti boste, kot da imate podočnjake in temne lise po obrazu. Najboljša ura za snemanje fotografij in selfijev je zagotovo zjutraj ob sončnem vzhodu ali zvečer ob sončnem zahodu.

16110782_239702676472365_6902599321888227328_n

V selfie ujemite najbolj vroče trende: Kadar se lotite snemanja selfijev in na sebi nosite enega izmed najbolj vročih trendov, potem tega nikar ne pozabite zajeti v fotografijo. To je zagotovo pomemben detajl, ki bo ob vaši fotografij povzročil val odobravajočih komentarjev in všečkov. Saj veste, ljudje vedno radi pogledajo dobro oblečeno in navdihujočo trendseterko, zato s takšnimi fotografijami nikar ne varčujte. V kolikor si v določenem dnevu niste všeč, vaš make-up ni natanko takšen, kot si želite, pa nikar ne pozabite, da se med dobre selfije uvrščajo tudi fotografije “must have” čevljev trenutka ali kakšnega drugega pomembnega detajla vašega stajlinga.

54

Pomembna je tudi dodatna obdelava fotografije: Morda ne veste, a nekatere blogerke se uporabi klasičnih filterjev povsem izogibajo, pač pa fotografijo delno uredijo v aplikaciji VSCO, nato pa v Instagramu le še dodajo nekaj osvetlitve, kontrasta in/ali zmanjšajo sence. V kolikor ste še vedno privrženka Instagram filterjev, pa je morda dobro vedeti, da modne dame najraje uporabljajo sledeče filterje: Mayfair, Valencia, Hefe, Nashville in Aden.

3

Foto: Instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si