5 pravil za nego predela okoli oči

Zbogom, podočnjaki!

Podočnjaki so zelo pogosta nadloga. Temni kolobarji nas postarajo, zdimo se utrujeni, nasploh smo z njimi videti slabo. Čeprav se jih težko popolnoma znebimo, jih lahko z ustreznim načinom življenja in nego obraza zmanjšamo. Tu je 5 preprostih nasvetov za nego predela okoli oči.

 

 

#1 Ustrezna prehrana

Če želite zmanjšati zabuhlost predela okoli oči in se znebiti temnih podočnjakov, je pomembno, kaj jeste. Izogibajte se slanim jedem in poskrbite za zadosten vnos vitamina K (zelena in listnata zelenjava), vitamina B12 (rdeče meso, ribe, jajca, mleko), vitamina C (citrusi, paprike) in antioksidantov (jagodičevje).

#2 Voda

Eden od možnih vzrokov za zatekle oči je dehidracija, posledično se tekočina zadržuje v celicah, te pa nabreknejo. Zato spijte vsaj 2 litra vode na dan.

#3 Spanec

Poskusite spati dovolj in kakovostno, brez prekinitev. Nenaspanost, utrujenost in stres namreč zmanjšujejo cirkulacijo, hrkati pa motijo delovanje nadledvične žleze, ki je odgovorna za uravnavanje količine vode in mineralov v telesu.

#4 Fizična aktivnost

Vsakodnevna telesna vadba spodbudi cirkulacijo in zmanjšuje zadrževanje vode, kar posledično zmanjšuje tudi zabuhlost predela okoli oči.

#5 Uporaba posebnega izdelek za nego

Nanašajte posebno kremo, ki je prilagojena predelu okoli oči. Prekrvavljenost kože na tem predelu je namreč šibkejša, zaradi utrujenosti pa se mikrocirkulacija krvi še bolj upočasni, zato se hitro pojavijo temni obročki in zabuhlost.

 

Multikorekcijski gel balzam za predel okoli oči Crème Prodigieuse Boost® s svojo nežno in izjemno osvežujočo teksturo razprši izvleček rastlinskega kofeina, ki na predelu okoli oči deluje proti temnim kolobarjem in zabuhlosti ter v trenutku zmanjša znake nezadostnega spanca. Lešnikovo olje, izbrano zaradi izjemno lahke in nemastne teksture, okrepi ta nežen in krhek predel. Nanesite zjutraj in/ali zvečer.

 

DODATEN NASVET

Izdelek za predel okoli oči nanesite pravilno!

Manj je več – ta rek zagotovo velja, ko gre za nanos kreme za predel okoli oči. Dovolj je, da nanesemo majhno količino kreme (zrno graha) izključno na ličnice, torej na kost pod očesom, in ne preblizu očesne sluznice.

Kremo nanesite s prstancem, in sicer z rahlim tapkanjem, brez drgnjenja. Tapkanje namreč pospeši mikrocirkulacijo, povečuje drenažo in torej poživi kožo.

 

Naravna kozmetika NUXE je na voljo v lekarnah, specializiranih prodajalnah in spletni trgovini www.sophia.si ter www.nuxe.si

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si