5 pravljičnih kreacij iz pariškega tedna visoke mode

Chanel  : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture Spring Summer 2017

Teden visoke mode v Parizu je nekakšno ljubezensko pismo glamurozni luksuzni modi – parada najbolj čarobnih, vilinskih in pravljičnih kreacij, čipk, vezenin, hvalospev mesecem trajajočemu ročnemu delu in neomajni domišljiji. Je zagotovo trenutek, ki nam omogoča, da se izgubimo v svetu fantazije in odplavamo v svet škratov, vil in princes. Tudi v tem tednu na pariškem tednu visoke mode nič od tega ni manjkalo, mi pa že komaj čakamo, da vidimo, katere kreacije so se najbolj usidrale v srce stilistom in zvezdnicam, da bi jih morda izbrale za prihajajočo podelitev Oskarjev. Na našem seznamu so zagotovo naslednje:

1. DIOR

Nova kreativna direktorica Diorja, Maria Grazia Chiuri, se je znašla v čarobnem vrtu in tam predstavila niz prečudovitih kreacij, ustvarjenih za na rdečo preprogo. Ta biser v nežno rožnatem šampanjc odtenku s finimi cvetličnimi vezeninami pa je zagotovo ena izmed najlepših kreacij celotnega tedna visoke mode v Parizu.

Christian Dior : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture Spring Summer 2017

2. CHANEL

Lily-Rose Depp je pripadla čast, da je zaprla modno revijo hiše Chanel. Prelepa rožnata kreacija z razkošnimi volani, dolgo vlečko in poudarjenimi rokavi je obkrožila modni svet in vzela dih, mi pa si ne moremo kaj, da ne bi pomislili na sodobno različico poročne obleke iz 80-ih let.

Chanel  : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture Spring Summer 2017

3. GIAMBATTISTA VALLI

Tako kot Chanelova je tudi ta glamurozna kreacija modne hiše Giambattista Valli nekaj najbolj razkošnega, kar smo lahko videli na pariškem tednu mode. Prelep odtenek sivkasto vijolične barve vas bo navdušil, kreacija, ki spominja na slastno torto, pa vas bo očarala. Morda res ne govorimo o najbolj lahki kreaciji in dvomimo, da si jo bo katera zvezdnica upala nositi na rdeči preprogi, je pa zagotovo pravi izbor za neklasično nevesto.

Giambattista Valli : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture Fall/Winter 2016-2017

4. MAISON MARGIELA

Fotografija manekenke z zaobljenim klobukom v dolgem belem plašču s tilom, pod katerim se skriva silhueta ženskega obraza, je obšla svet v svetlobni hitrosti. Modni svet že dolgo ni tako ponorel za kakšnim kosom s piste, kot se je to zgodilo s plaščem, nosljivim tudi kot obleko, iz Artisanal kolekcije modne hiše Maison Margiela.

Maison Margiela  : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture Spring Summer 2017

5. ELIE SAAB

Elie Saab je kralj večernih oblek in v zadnjih letih praktično ni bilo modne revije, od kateri ne bi žensko srce vzdihovalo in se prepustilo pravljici. Podobno je bilo tudi sedaj in iz njegove kolekcije je bilo resnično težko izbrati le eno obleko, ki je izstopala. A vsekakor se je na vrhu seznama priljubljenosti znašla ta prečudovita modra kreacija, ki združuje ogromno detajlov, a vsi so v celoto povezani premišljeno. Kot bi občudovali najbolj glamurozno boho princesko …

Elie Saab : Runway - Paris Fashion Week - Haute Couture Spring Summer 2017
Foto: Getty

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si