5 razlogov, zakaj obožujemo vrtnice


Kleopatra je erotični naboj vrtnic uporabljala za ljubezenske sprejeme, stari Rim pa je poznal njihovo blagodejno delovanje in jih razglasil za simbol lepote in prestiža. Čutna in nežna vrtnica je svojo pravo lepotilno moč pokazala z odkritjem eteričnih olj …

Predstavljamo vam 5 razlogov, zakaj GRAZIA obožuje vrtnice:

1. Antioksidanti
Ker vsebuje veliko vitamina C, ki stimulirakolagen, je vrtnica močan antioksidant, ki preprečuje celične poškodbe. Eterično olje vrtnic je bogato z maščobnimi kislinami, ki imajo pozitivne vplive pri glajenju gubic.

2. Vlaženje
Ni mladostnega videza kože brez izdatnega vlaženja. Naravno prisotna olja v vrtnici pomagajo koži, da lažje zadrži vlago, zato je postala stalnica med sestavinami vodic za obraz in tonikov.

Acqua Alle Rose Vlažilna krema za normalno in mešano kožo vlaži z močjo vrtnične vode.

3. Protivnetno delovanje
Zaradi pomirjujočega in čistilnega učinka na kožo so kozmetični izdelki iz vrtnic primerni za nečisto in k ekcemom nagnjeno kožo. Učinek eteričnega olja vrtnice, ki vam je morda najmanj poznan, je tudi celjenje opeklin in brazgotin.

Micelarna vodica Acqua Alle Rose za nežno in učinkovito čiščenje.

 

Gel za čiščenje obraza Acqua Alle Rose odstrani ličila in
druge nečistoče.

4. Vonj
Ko o vrtnici razmišljamo skozi perspektivo aromaterapije, ne moremo mimo njenega pomirjujočega delovanja na misli in telo. To doda čar vaši najljubši vrtnični steklenički ali tubici, kajne?

5. Toniranje
Vrtnica ima moč oženja por, a kože pri tem ne izsuši, temveč jo pušča mehko in gladko, odpravlja pa tudi blage madeže.

Osvežilni tonik Acqua
Alle Rose osveži in
pripravi na nego.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si