5 zajtrkov na hitro


Današnji tempo življenja je zelo zahteven in ni nenavadno, da zjutraj v naglici enostavno ne poskrbimo za zajtrk, kar ima lahko negativne posledice skozi celoten dan. Zato smo za vas zbrali 5 predlogov za zajtrk, ki ga lahko pripravite tudi, ko se vam mudi in mislite, da nimate časa za pripravo.

1. Načrtujte vnaprej
Najbolj očiten način za prihranek časa zjutraj je planiranje vnaprej. Zvečer lahko skuhate proseno ali ajdovo kašo, ki ji zjutraj dodate najljubše sadje in zdrav obrok je pripravljen v trenutku. Prav tako lahko za osnovo čez noč v mleku namočite ovsene kosmiče.

2. Jajca na oko in toast
Zimzelena klasika s hitro in enostavno pripravo bo poskrbela, da dan začnete z dobro popotnico. Jajca so odličen vir beljakovin, ki so pomembne za ohranjanje mišične mase in imunskega sistema. Kos polnozrnatega toasta pa bo poskrbel za začetno zalogo ogljikovih hidratov, ki vam bodo dali energijo za prihajajoč dan.

3. Sir in kruh
Sir je vsestranski in je na voljo v različnih oblikah: od trdih sirov pa do raznih sirnih namazov. Je odličen dodatek kosu rženega kruha. Takšna kombinacija beljakovin in ogljikovih hidratov poskrbi za odličen začetek dneva.

4. Smoothie
Ni ga bolj enostavnega obroka od tistega, ki ga pripravite z enim pritiskom gumba. Smoothiji so hiter in enostaven obrok, ki vam bo dal dovolj energije za cel dan. Poskrbite le, da poleg sadja dodate tudi nekaj zelenjave in vlaknin. Sadje namreč vsebuje veliko sladkorja, kar se hitro prevede v preveč sladkorja. Predlagamo, da izbranemu sadju dodate šop špinače ter pest ovsenih kosmičev.

5. Jogurt
Če je smoothie enostaven in hiter za pripravo, je tukaj alternativa, ki priprave sploh ne potrebuje. Jogurti so odličen vir beljakovin, vendar je dobro pogledati za tistimi, ki imajo dodane kakšne kosmiče ali druge žitarice. Tako bo obrok bolj uravnotežen in polnovreden. Jogobella Müsli (slasten jogurt z izjemno velikimi koščki sadja in müsliji, v štirih okusnih kombinacijah) in Jogobella Breakfast (kombinacija hrustljavih sestavin in vašega najljubšega sadnega jogurta Jogobella) sta dva jogurta, ki poskrbita, da boste lahko v veselju uživali že za zajtrk.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si