6 naravnih zdravnikov

14800681_10154105209310914_1164897811_nOpažam, da je veliko ljudi okoli mene bolnih, zato nikoli ne pozabite, kdo so najboljši naravni, vsem dani zdravniki. To so:
1. Sonce: Povzroča izločanje hormona seratonina, kar v trenutku izboljša naše počutje ter razpoloženje, izboljša fokus in nas pomiri.
2. Voda: Dajte telesu dovolj vode, saj se na ta način lahko sproti čisti. Tako se sproti čistijo stvari, ki niso za vas, če pa le te popijemo premalo, se vse le nalaga in kopiči.
3. Počitek: Poslušajte se in si vzemite počitek takrat, ko ga potrebujete. Imejte redne, krajše odmore med svojim delom. Ne morete se le razdajati in trošiti. Ustvarite ravnovesje med dajanjem in prejemanjem ter delom in počitkom. Ko je človek spočit, je tudi bolj efektiven. Takrat vse hitreje in bolj gladko teče. Ko ste sveži, naspani in odpočiti, lahko dobivate tudi nove, inovativne ter sveže ideje.
4. Zrak: Svež zrak vpliva na koncentracijo (zbranost) in budnost. Redno prezračujte prostore, v katerih delujete in ustvarjate. Svež zrak prinese nove in sveže ideje ter naredi prostor novemu. Najboljše od vsega pa je sprehod v naravi, s katerim se napolnite z energijo in si razjasnite (uvidite) večino nejasnosti, ki vas težijo.
5. Vadba: Je odlična za transformacijo tako stresa kot tudi ostalih stvari. Treniraj z namero.
6. Prehrana: Prehrana je ena izmed ključnih dejavnikov, ki vpliva na naše počutje. V stresnih obdobjih se podpri z dobro in kvalitetno hrano. Takrat bodi glede tega še bolj strikten. Svojemu telesu daj dovolj vitaminov in mineralov ter vseh hranilnih snovi, ki jih potrebuje.

Težavna in stresna obdobja so tista, v katerih moramo biti še bolj striktni pri upoštevanju teh šestih naravnih zdravil. Takrat jih tudi najbolj potrebujemo. Enostavno moramo poskrbeti zase, si vzeti čas in sebe (ljubezen do sebe in svoje zdravje) postaviti na prvo mesto. Toliko kot se trošimo, se moramo tudi napolniti. Ključ je v balansu 🙏🏻❤️

Tvoja Tjaša Marin za MOUSSE DE MARIN

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si