6 neredilnih prigrizkov pred spanjem

prenos (5)

Na uredništvu Grazie smo prepričane, da si delimo enak problem: kljub večerji nam med večernim gledanjem televizije zapaše prigrizek. Slednji so seveda odsvetovani, saj zaradi boljšega spanca ni priporočljivo jesti pred odhodom v posteljo, problem pa se pojavi tudi, če se želimo otresti kakšnega odvečnega kilograma. Takrat je “snackanje” res prepovedano. A obstaja šest jedi, ki si jih lahko privoščite tudi tik pred spanjem, pa sem vam to ne bo poznalo niti pri napihnjenosti niti na kilogramih niti pri kvaliteti spanca.

Žitarice brez sladkorja in veliko vsebnostjo vlaknin: So odličen prigrizek pred spanjem, saj so lahko prebavljive in nizkokalorične. Privoščite si jih z manj mastnim mlekom.

Jabolko in žlica kikirikijevega masla: Jabolka imajo veliko vlaknin in so hrustljava, kar bo zagotovo potešilo po večernem grizckanju. Beljakovine v kikirikijevem maslu vas bodo nasitile, a v želodcu ne bodo pustile težkega občutka.

1451490103-1450906097-delish-peaut-butter-apple-nachos

Mlad korenček: je hranljiv in vas bo nasitil, a ne vsebuje maščob, zato jih grickajte brez slabe vesti.

Banana: En sadež vsebuje le 100 kalorij in je bogat z vlakninami, kar blagodejno vpliva na prebavo.

Grški jogurt: Je odličen izbor kadarkoli v dnevu, zvečer pa bo zadovoljil vašo potrebo po beljakovinah in zdravih maščobah. Pomiril bo želodec in vas nasitil do te mere, da vam ne bo pasalo več jesti.

Vanilla-Greek-Yogurt-Chia-Seed-Pudding-5

Piščančje belo meso: Je bogato s triptofanom, ki nam boga zaspati, ima malo maščob in veliko beljakovin. Dva piščančja zrezka imata okoli 100 kalorij, zato je to res popolno živilo pred spanjem.

Foto: Bloglovin, Pinterest

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si