6 pogostih napak pri nanašanju pudra

Jonathan Simkhai - Backstage - MADE Fashion Week Fall 2015

Osnova za dober makeup je dobro nanešena podlaga. Na žalost še vedno veliko žensk pri nanosu pudra dela najbolj osnovne napake, zaradi česar njihov obraz ne zasije v pravem pomenu besede. Nasprotno! Z zgrešenim nanosom podlage ženske delajo sebi in svojemu videzu več škode kot koristi. Da boste končno prenehale grešiti, je Grazia za vas poiskala šest napak, ki jih najpogosteje počnete pri nanosu podlage in za njih poiskala ustrezne rešitve:

Nanašate preveč slojev pudra

Veliko žensk je prepričanih, da bo več slojev pudra bolj prekrilo kožo in poskrbelo za zvezdniški sijoč ten kože. To je velika napaka, saj se skrivnost skriva v izboru pravega odtenka pudra. Ko enkrat izberete popoln odtenek pudra in pravo teksturo pudra za vašo kožo, bo za prekrivnost dovolj le en sloj, videti pa boste naravno.

Puder testirate na svoji roki

Večje napake ne bi mogle narediti, saj je koža na obrazu in roki povsem drugačna – po teksturi in barvi. Puder vedno testirajte na vratu.

Korektor nanašate pred pudrom

Včasih je bila to zapoved številka 1, a zelo napačna. Ko čez korektor nanesete puder, korektor obrišete in niste naredile nič. Najprej nanesite puder, nato korektor na najbolj problematična mesta (podočnjaki, rob nosu, mozoljčki, lise).

Ostwald Helgason - Presentation - MADE Fashion Week Spring 2015

Ne uporabljate primerja

Imate občutek, da je vaš obraz sredi dneva oranžen? Da se mastno svetite? Razlog za to se skriva v oksidiranju pudra na vaši koži, do česar pa pride, ker pred nanosom pudra niste uporabili primerja.

Puder nanašate izključno na obraz

Če to počnete, imate na robu obraza tisto neprivlačno liso, ki natančno sporoča, da ste odvisnica od makeupa in pudra. Puder s čopičem ali gobico vedno nanesite do ušes in proti vratu.

Puder se masti

Če imate mešano ali masto kožo, se vaša koža začne po določenem času mastiti. Temu se boste izognili, če boste tekoči puder fiksirali s pudrom v prahu.

Foto: Getty Images

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si