6 potez, s katerimi uničujete svojo kožo

Proud of her beautiful skin

Čeprav vsi poznamo misel “Pazite na svojo kožo in ona vam bo vračala”, nanjo pogosto pozabimo. Mnogokrat pri negi kože napake delamo nezavedno, a vendar obstajajo poteze, s katerimi lahko hitro spremenite svojo rutino v negi kože – na boljše. Katere so torej najpogostejše poteze, s katerimi uničujete svojo kožo?

Koži ne posvečate dovolj nege, saj vsak korak pri čiščenju in nanosu negovalnih sredstev prilagodite sebi. Tako zjutraj obraz le splaknete z vodo in s tem naredite več škode kot koristi, saj se ponoči maščobe nabirajo na koži in je nujno, da jih odstranite s tonikom ali gelom za čiščenje obraza. Prav tako je napačna poteza, če kožo čistite le zvečer, pred spanjem. Da bi vaši negovalni izdelki, na primer dneva negovalna krema, dodobra prodrli v kožo, morate kožo na to pripraviti in prvi korak pri tem je čista koža.

Uporabljate grobe izdelke, kot je mehanski piling z zrnci. Piling namreč poškoduje kožo in koža potrebuje skoraj mesec dni, da se obnovi, zato mehanski piling izvajajte le enkrat mesečno.

Dražite občutljiva mesta. Saj veste, da ste že neštetokrat slišale, da morate mozoljčke pustiti pri miru in počakati, da sami počijo, a se je tako težko zadržati. Dermatologi pravijo, da če je mozoljček poln na dotik in vsi vaši poskusi ob stiskanju ne dosežejo efekta, saj buljica postaja le še večja in bolj rdeča, gre za cisto in jo je potrebno pustiti, da mine sama. Ublažite jo lahko le z uporabno izdelka, ki vsebuje  benzoyl peroxid.

Uporabljate ličila, ki jim je potekel rok, in umazane čopiče in aplikatorje za nanos senčil. Nikar si ne dovolite tega in ne nanašajte ličil na svoj obraz s čopiči, polnimi bakterij, saj lahko s to potezo vašo kožo preplavijo mozolji, razna vnetja, herpesi in druge kožne bolezni.

Zanemarjate ustnice, čeprav so pomemben del obraza in bi morale zablesteti v vsej svoji polnosti. Vsako jutro in vsak večer tudi njih očistite s tonikom, občasno na njih izvedite piling in jih neprestano negujte z mastnimi hranilnimi balzami. Čez dan jih ne pozabite mazati z izdelki z zaščitnim faktorjem.

Uporabljate izdelke, ki ne odgovarjajo vaši koži, nato pa se jezite, da imate grozno kožo. Ob toliko ponudbi resnično ne bi smeli uporabljati neprimernih izdelkov zase. Če ugotovite, da vam določen izdelek ne paše, ga nemudoma prenehajte uporabljati in dajte raje možnost tipu izdelka, ki ga do sedaj še sploh niste uporabljali, kot je na primer olje za nego in hidratacijo kože obraza ali pa serum z antioksidanti, ki pomaga ohranjati mladost, elastičnost in svež videz kože.

Foto: PureLx

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si