6 razlogov, zakaj spim gola (in bo koristilo tudi tebi)

image1Če vas v golo nočno življenje še ni prignala vročina, razkrivamo nekaj faktorjev, zakaj je golota celo zdrava in ne samo praktična:

1. DOBRO VPLIVA NA SEKSUALNO ŽIVLJENJE: če spite s partnerjem, bo dotik kože povzročil sproščanje hormona ljubezni in zaupanja oksitocina, ki ima zelo pomembno vlogo pri doseganju orgazma, pomaga pa tudi odganjati stres in zdraviti depresijo. Poleg naštetega, se bo partner zagotovo prej ‘zbudil’, če bo ob njem gola lepotica, saj bo imel manj dela …

2. PRIPOMORE K BOLJŠEMU SPANJU: študije so pokazale, da naravna telesna temperatura vpliva na dober spanec. Naravne seveda ne moremo doseči oblečeni, temveč goli. Med globokim spanjem imamo nižjo telesno temperaturo in če jo z oblačili zvišamo, lahko to vodi tudi v nespečnost.

3. ZMANJŠUJE MOŽNOST ZA KOŽNE BOLEZNI: medtem ko boste spali goli, bo dihala tudi vaša koža in ne samo pljuča. Koža se bo tako prebujala pomirjena, saj je ne bodo dražili neljubi materiali, pralna in druga sredstva …

4. IZBOLJŠUJE CIRKULACIJO: zagotovo ste že kdaj doživeli, da se vam je T-shirt ali spalna srajca zavila okoli telesa med obračanjem. S tem zaustavimo nemoten proces kroženja krvi, s tem pa ne delamo usluge ne srcu, mišicam niti žilam. Kisik mora krožiti, zato mi ne ustavljajte poti!

5. PREPREČUJE SLADKORNO BOLEZEN TIPA B: študija, ki jo je opravil NCBI lani, je pokazala, da občutek hlajenja med spanjem spodbudi metabolizem in zniža stopnjo sladkorja v krvi, kar preventivno zmanjšuje možnost obolenja. Strokovnjaki so dokazovali, da se lahko stopnja sladkorja obolelih izboljša v nekaj tednih spanja popolnoma brez oblačil, hkrati pa metabolizem poskrbi za izgubo odvečne maščobe.

6. SKRBI ZA ZDRAVO VAGINO: vaša vagina je toplo, vlažno območje in s tem raj za mnoge bakterije, ki bi si tukaj ustvarile kraj za razmnoževanje. S tem, ko se boste odrekle pižami in dovolile svojemu vrtičku dihati, boste preprečile marsikatero okužbo, saj bo vagina uspela uravnavati svojo naravno floro.

Kaj pravite, boste danes rekle lahko noč z ali brez pižame?

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri