7 drugačnih idej za razvajanje telesa in uma

Se tudi vam zdi, da dnevi, kaj dnevi, meseci, prehitro tečejo? Komaj ste dobro zaplavali v ponedeljek, že je tu nedelja. In hop, že smo v decembru. Vi pa še vedno niste opravili vseh obveznosti s seznama, ki jim kar ni videti konca. A, v tem hitrem in stresnem tempu življenja se je treba ustaviti in si privoščiti razvajanje. Že imate kakšno idejo? Podajmo jih nekaj za navdih.30

Foto: @vrnqd

 

1.

Najemite servis za celovito čiščenje doma. Tako boste imel več časa za obisk masažnega salona, frizerja, pedikuro, nego obraza, se sprostili, hkrati pa še prečrtali nekaj obveznost s seznama opravil.

2.

Končno obiščite razstavo, ki jo imate že dolgo v načrtu. Tako boste misli usmerili drugam in sprostili preobremenjene možgane.

3.

Vzemite si prosto popoldne in se s knjigo, ki ste jo želeli prebrati, odpravite v svoj najljubši park in nekaj ur berite. S tem boste možganom privoščili še drugačno telovadbo.

4.

Ustavite se in si privoščite topel napitek. Zavestno si vzemite odmor s skodelico zeliščnega čaja, matcha latte ali pa kremastega cappuccina. Presenetila vas bo izbira zapeljivih okusov in kremasta tekstura prenovljene linije Barcaffè Cappuccino. Usedite se, globoko vdihnite, upočasnite in samo uživajte.

5.

Sprehodite se nekam, kjer boste lahko opazovali čudovit sončni zahod. Najdite primeren kotiček, razgrnite odejo in opazujte, kako se dan preveša v noč. S tem boste poskrbeli tudi za utrujene oči, ki cele dneve zrejo v ekrane.

6.

Telefon dajte na tiho. Dovolite si biti v sedanjosti in uživati v trenutku, ne da bi vas pri tem motilo nenehno opozarjanje telefona. Prižgite svojo najljubšo glasbo in se sprostite. Ob poslušanju dobre glasbe namreč izginemo v drug svet. Ples je dovoljen!

7.

Vstanite pol ure prej ali pa pojdite pol ure prej spat. Mogoče se ne sliši ravno veliko, a 30 minut lahko veliko spremeni. Če ste utrujeni, kar pojdite spat pol ure prej, kot ste vajeni. Vaše telo in um vam bosta hvaležna. Sploh, če vas čaka dolg dan. Vstanite pol ure prej kot običajno. Ne pritiskajte dremeža, ampak si vzemite ta čas, da dan začnete z okusnim zajtrkom ali meditacijo. Presenečeni boste nad razliko: zavestni jutranji ritual resnično vpliva na vašo produktivnost.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si