7 načinov, kako biti danes prijaznejši do sebe

Vsi vemo, da lahko življenje postane prenaporno z vsakdanjim tempom in nepredvidljivimi okoliščinami, v katerih se znajdemo. Ob tem se mnogokrat počutimo izgubljene in nekje “na začetku”, želimo se spomniti, kako biti ponovno prijazni in ljubeznivi do sebe, a se velikokrat zatakne pri idejah. Ideje, kako ste lahko danes prijaznejši do sebe in si izkažete toplino, kot si jo zaslužite, predstavljamo v nadaljevanju. 

 

1. V urnik vnesite vsak dan uro časa zase, ko se boste posvetili zgolj sebi in počeli tisto, ob čemer se boste sprostili.

2. Razvajajte se, privoščite si nekaj, po čemer že dolgo hrepenite, a niste uspeli izpolniti svoje želje. Je to morda obisk kozmetičarke, masaža, nakup novega para čevljev ali uživanje v sladici, ki ste jo imeli v otroštvu najraje?

3. Zapišite na list papirja pozitivne afirmacije “Jaz sem” in se spomnite vseh svojih dobrih lastnosti, ki se vam v vsakdanjem življenju zdijo samoumevne, a so vredne veliko veliko več pozornosti.

4. Sprehod v naravi dela čudeže in tega ne bo nihče zanikal. Da se med sprehodom izognete negativnim in obremenjujočim mislim, si predvajajte vašo najljubšo glasbo ali poslušajte podkast na vam zanimivo temo.

 

 

5. Ni treba, da ste v uri, ki jo imate rezervirano le zase, vsak dan polno aktivni in zasedeni z opravki, ki so vam sicer blizu. Včasih potrebujemo le dober počitek in zaradi tega se ne bi smeli počutiti nič slabše. Poslušajte svoje telo in zatisnite oči, ker je včasih to edino, kar zares potrebujemo.

6. Pokličite prijateljico iz otroštva, sošolko ali sodelavko iz preteklosti, s katero imata veliko skupnih lastnosti, brata, sestro, mamo ali očeta. Kogarkoli. Pokličite tisto osebo, ki jo imate radi, a ji to premalokrat poveste. Vsak dan je pravi čas, da osrečite sebe in še nekoga vam ljubega.

7. Imejte “cheat” dan v vseh pogledih! Spite dlje, kot bi si dovolili, oblecite tisto, v čemer se boste počutili dobro cel dan, ostanite doma in si brez slabe vesti priredite celodnevni filmski maraton, skuhajte vašo najljubšo jed, odpravite se na izlet ali poležavajte s knjigo v roki kolikor vam je volja. Boste v pregrešno dobrem dnevu uživali sami ali boste še koga povabili, da “greši” z vami?

 

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si