7 navad, s katerimi boste oblikovali telo pred poletjem


Skrivnost uspešnega doseganja rezultatov je v tem, da morajo navade postati način življenja, ne le prehodna faza. Prinašamo vam nekaj nasvetov, ki bi jih morali vedno upoštevati, če želite ustvariti navade, ki ne bodo samo izboljšale kakovosti vašega življenja, ampak vam bodo pomagale, da drastično izboljšate svoje zdravje ter oblikujete svoje telo – in ne samo poleti.

Jutranja telovadba
Jutranja telovadba ima številne pozitivne učinke na vaše telo in razpoloženje. Jutranja aktivacija mišic bo pospešila presnovo in s tem hitreje izločila škodljive snovi iz telesa. Ni nujno, da se lotite celotnega treninga, dovolj je že 10 minut kakovostnega raztegovanja.

Jejte zmerno in večkrat na dan
Pomembno je, da vaša prehrana vsebuje sadje, surovo zelenjavo in lahke beljakovine. S pametnim načinom prehranjevanja telesu zagotovimo veliko energije, obrambo proti stresu in ohranjamo primerno telesno težo. Paziti morate, da bodo obroki nizkokalorični in redni (na približno 2-3 ure), prigrizki pa naj bodo v obliki sadja, oreščkov, solate ali pa recimo v obliki prikupnih srčkov mocarele Zottarella.

Bodite previdni z alkoholom
Ali ste vedeli, da čezmerno uživanje alkohola redi bolj kot katera koli druga hrana? Po kozarcu vina je dobro spiti en kozarec vode, saj boste zmanjšali količino alkohola, ki ga pijete, zmanjšali boste tudi jutranjega mačka.

Pogosto spreminjajte način telovadbe
Vsak dan poskusite nekaj novega. Na internetu vam je dostopno nešteto vaj za vse mišične skupine. Presenetite svoje telo, saj boste prav na ta način aktivirali vsako skupino mišic ter hitreje pokurili kalorije.

Pametno načrtujte
Pomembno je, da si vzamete čas zase. Načrtujte telovadbo vsak dan ob isti uri, ko vam najbolj ustreza. Zapišite v koledar in telovadbo vzemite kot pomemben sestanek, ki ga ne smete zamuditi.

Telovadite v paru
Vadba je vedno bolj zabavna, če niste sami. K vadbi povabite prijatelja, partnerja, ali se pridružite kakšni skupinski telovadbi. Na ta način boste preživeli več časa skupaj s svojimi najdražjimi, hkrati pa boste naredili nekaj dobrega za svoje telo ter združili prijetno s koristnim.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si