7 preprostih lepotnih nasvetov za negovane roke

 

Roke uporabljamo za večino vsakodnevnih opravil in so izpostavljene različnim dejavnikom, zaradi katerih potrebujejo posebno pozornost in nego ter razvajanje in sprostitev. Strokovnjaki iz Laboratorija NUXE predstavljajo 7 preprostih nasvetov, da bodo naše roke vedno izgledale naravnost čudovito!

1. UMIVAJTE SI ROKE
Ko si umivate roke, pazite, da imate mlačno vodo, saj prevroča ali prehladna voda poškoduje kožo. Izogibajte se čistilnih izdelkov, ki vsebujejo milo, saj škodi koži in jo izsuši.

2. PRIVOŠČITE JIM RAZVAJANJE
Vsaj enkrat na mesec si privoščite manikuro. Vaše roke bodo očiščene, negovane, zmasirane in sproščene. Poleg tega pa boste tudi ve ves čas izžarevale svojo energijo in samozavest, saj bodo vaši nohti ves čas urejeni. Olepšajte si jih z najljubšim lakom in dodajte svetleče biserčke. Če ste bolj kreativna duša, pa pustite domišljiji prosto pot in si narišite unikatno poslikavo.

3. NAMAŽITE JIH Z VLAŽILNO KREMO

Cena: 8,56 €

Poskrbite, da boste vaše roke večkrat dnevno nahranili s primerno vlažilno kremo. Glede na letni čas izberite primerno nego – poleti uporabljajte bolj vlažilne, nemastne strukture, medtem ko v zimskem času, ko je naša povrhnjica dodatno izsušena, posezite po bogatejših strukturah na oljni osnovi.
NUXE Rêve de Miel® Krema za roke in nohte je “MUST HAVE” v našem vsakodnevnem ritualu, tudi pred spanjem. Z najslajšimi sestavinami predstavlja pravo medeno pravljico za naše roke in nohte. Sončnično in avokadovo olje roke nahranita, karitejevo in arganovo olje pomirita, akacijev med pa jih krepi.  Vitamin E naše roke ščiti pred prezgodnjim staranjem. Medena krema je namenjena suhim in poškodovanim rokam. Rezultat so nebeško mehke roke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. PILING
Tako je, piling rok! Piling ni priporočljiv le za obraz in telo, vendar tudi za vaše roke. Priporočljiv je vsaj enkrat tedensko, saj se z njegovo pomočjo znebite odmrlih kožnih celic.

5. MASAŽA


Pred spanjem svojim rokam privoščite 5-minutno masažo (lahko pa za to poprosite partnerja). S tem boste poskrbeli, da se bo krema še bolj vpila. Če imate na rokah zelo suho kožo, pa kremi lahko dodate vazelin in poskrbite, da bodo zaščitene celo noč.

6. ZAŠČITITE JIH
Ko pomivate posodo, vrtnarite ali počnete kakšno izmed opravil, pri katerih vaše roke stopijo v stik s kemikalijami ali umazanijo, svoje roke zaščitite z uporabo gumijastih rokavic.

7. PREHRANJUJTE SE ZDRAVO
Pravilna, zdrava in raznolika prehrana je izrednega pomena. Pomembno je, kaj jeste. Beljakovine, vitamin B in vitamin E morajo biti na vašem vsakodnevnem jedilniku, da bodo vaše roke ves čas voljne in mehke, nohti pa močni.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si