7 reči, ki jih morate za boljši spanec odstraniti iz spalnice!

15027987_901852769915407_2163669518043879270_n

Če ste ena izmed tistih oseb, ki za popolno delovanje potrebuje osem ur spanca, a se ponoči zbujate in se vsak dan znova prebudite povsem neprespani, potem je čas, da spremenite ambient, v katerem spite. Natančneje: iz spalnice zmečete nekaj reči, ki kratijo vaš spanec. To pa so:

Delovna miza – ta nima kaj početi v vaši spalnici, saj vam daje občutek, da boste morali že kmalu na delo in da od noči nimate kaj veliko. S tem občutkom v glavi vsekakor ne boste dobro spali. Če nimate druge možnosti, kot da je miza del vaše spalnice, potem poskrbite, da v vaši spalnici nista prisotna računalnik in telefon.

Računalnik – podobno kot miza vas tudi računalnik opominja na delo, pogosto krati vaš spanec, saj vas avtomatsko premami v surfanje po spletu tik pred spanjem, kar zelo neugodno vpliva na kvaliteto vašega spanca.

3f15eea7cbd755f3ef6856c60095057aMobitel – saj veste, kako nevarno je zaradi sevanja, če spite ob telefonu. Ne zgovarjajte se, da je budilka na telefonu edina možnost, da se prebudite, saj obstajajo zelo dobre ure z budilkami po žepu prijaznih cenah.

Televizija – Kolikokrat ste zaspali pred TVjem in se zbudili sredi noči, ko je bil ta še kar prižgan? Ne le da hrup iz televizije podzavestno vpliva na kvaliteto vašega spanca, ko se sredi noči zbudite, da ga ugasnete, posledično spite še manj. Kot vse elektronske naprave, pa tudi televizija seva in oddaja signale, ki neugodno vplivajo na možgane.

Hrana in pijača – ta, z izjemo kozarca vode, nima kaj početi v spalnici. Poleg tega da se vonja po hrani naužije tudi vaša posteljnina, pa vam bo navada prehranjevanja v postelji prinesla številne probleme: od odvečnih kilogramov do slabega spanca zaradi prebavljanja hrane.

Grelne naprave – električne radiatorje ugasnite eno uro prej, kot se odpravite v posteljo, saj previsoke temperature ne vplivajo dobro na spanec. Če se med spanjem znojite, se boste ponoči zaradi tega zbujali, zjutraj pa boste posledično utrujeni.

Domači ljubljenčki – čeprav bi jih ves čas stiskali k sebi, pa psički in mucke nimajo kaj početi v spalnici, saj kratijo vaš spanec, saj vas s svojo prisotnostjo zbudijo večkrat na noč. Če menite, da mora vaš ljubljenček spati v istem prostoru kot ti, mu napravite dodatno posteljo in ga naučite spati tam.

Foto: Pinterest; vir: Fashion.hr

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si