8. Bralnice pod slamnikom

 

“Življenje nam v vseh trenutkih, pa naj bodo ti kdaj še tako težki, ponuja priložnost za nove začetke!” sporočajo iz založbe Miš v slogu glavnega mota letošnjega festivala Bralnice pod slamnikom. Gre za prvi tovrstni mladinski literarni festival v Sloveniji, ki se letos odvija osmič zapored. Založba Miš ga tako kot v preteklosti pripravlja v sodelovanju s knjižnicami Domžale, Nova Gorica, Idrija, Tolmin in Sežana.

Organizatorji festivala, ki poteka pod okriljem Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, so letos za osrednjo tematiko izbrali moč novih začetkov. Obenem bo festival s svojimi dogodki in tematikami, ki jih odpira na njih, obeležil tudi 100. obletnico konca prve svetovne vojne ter se dotaknil večkulturnosti in begunstva. Kot dobrodošlico bo založba Miš podarila knjige vsem tistim učencem sodelujočih osnovnih šol, ki so v Slovenijo prišli v lanskem letu.

Foto: Osebni arhiv Juša Milčinskega


Slovesno odprtje
festivala Bralnice pod slamnikom se bo odvilo v sredo, 31. januarja, ob 12:00 v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah. Prireditev bo povezoval improvizator in vsestranski ustvarjalec Juš Milčinski, popestrili jo bodo nastopi lokalnih mladih glasbenih ustvarjalcev, osrednji gost prireditve pa bo priljubljeni nizozemski ustvarjalec Toon Tellegen. Slovenskim bralcem je že dobro poznan po svoji literature za otroke in mladino pa tudi poeziji. Ravnokar je pri založbi Miš izšla njegova ilustrirana knjiga Sredi noči – zbirka 34 novih pustolovščin, ki se dogajajo v gozdu, polnem živali, v njej pa Tellegen znova dokaže svoje mojstrsko obvladanje umetnosti kratke zgodbe.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si