8 različnih potovanj, na katera morate iti pred 40. letom


Čeprav menimo, da ni nikoli prepozno, da naredimo nekaj zase, je treba nekaj stvari preizkusiti pravočasno. In ne zato, ker se bojimo lastnih let, ki se nam počasi nabirajo, ampak zato, ker nekatere pustolovščine veliko bolj doživimo, če se na njih odpravimo pravočasno. Prinašamo vam 8 tematskih potovanj, ki jih morate preizkusiti, preden dopolnite 40 let.

Kampiranje
Vsakdo bi moral vsaj enkrat v življenju iti na kampiranje. Odločite se za spanje v šotoru in spalni vreči, tudi če ste prepričani, da to ni za vas.

Roadtrip
Vzemite s sabo osnovne stvari, pripravite zemljevid in svojo najljubšo glasbo. Pojdite od točke A do točke B in uživajte v čarih neraziskanih področij.

Avantura po Evropi
Vedno željnim pustolovščin bo ta predlog še posebej všeč. Potujte po celini z vlakom in se počutite, kot da živite v drugem obdobju.

Potovanje s prijatelji
Ni pomembno, kam greste, pomembno je, da ste skupaj, in dokler ste s svojimi najboljšimi prijatelji, bo potovanje nepozabno.

Romantično potovanje
Tudi če se izkaže, da oseba, ki je potovala z vami, ni “TA” oseba, bi vsaj enkrat v življenju morali doživeti vroči vikend odmor, ko hotelske sobe praktično ne boste zapustili.

Solo potovanje
Seveda na solo potovanjih nastopita tudi domotožje in kakšna manjša stiska, a prav na takšnem potovanju se boste naučili največ o sebi. Spoznali boste, da ste sebi najboljši prijatelj in da za srečo potrebujete le sebe, dvomi v vaše sposobnosti pa bodo izginili, ko boste ugotovili, da se lahko nase vedno zanesete.

Luksuzno potovanje
Prihranite denar. Odpotujte in se zbudite v luksuzni sobi s pogledom na morje in si ponosno povejte “Zaslužiš si!”

Bare-bones potovanje
Vzemite s sabo nahrbtnik in samo najbolj nujne stvari ter se odpravite na drugačno odkrivanje sveta kot ga pozna klasični turizem. Največji čari popotništva so zagotovo spoznavanje domačinov in njihovih navad ter avanture, ki vas čakajo za vsakim vogalom.

Nasvet:
S kovčkom se na pot navadno odpravimo takrat, ko je destinacija znana in boste na njej ostali ves čas dopusta. Če pa vas vleče na kako pustolovščino, obvezno s sabo vzemite dober nahrbtnik, bodite racionalni z oblačili, ne pozabite na pohodniške čevlje ter udobne sandale ali pa športne copate (priporočamo znamko Ara, ki slovi po udobju). Prav tako ne pozabite na prvo pomoč in osnovno kozmetiko, ključavnico, da lahko pospravite vredne predmete, razdelilnik in polnilec, napihljivo blazino, čepke za ušesa, nepremočljivo vrečo za spanje, potovalno brisačo iz mikrovlaken ter dokumente in njihove kopije.
Pa srečno pot!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si