8 reči, ki jih uspešna ženska naredi pred 9h zjutraj

Za uspeh ne potrebujete dobro organiziranega asistenta ali celo ekipe ljudi. Dovolj je, da dobro organizirate – SEBE! Tukaj je 8 reči, ki jih uspešne poslovne ženske naredijo že pred 9h zjutraj v želji, da se izognejo stresu in poslovnim napakam:

Se umirijo: Uspešne ženske ne marajo delati pod stresom in v gneči, še manj v zadnjem trenutku, saj ne želijo, da bi jim napake uničile dan. Da bi se izognile kaotičnim jutrom, raje vstanejo zgodaj, da gredo skozi vse obveznosti, ki jih morajo napraviti tekom dneva. To je za vsakodnevno funkcioniranje zelo pomembno, saj si takšne ženske veliko lažje prerazporedijo dan – in točno vedo, kdaj bodo delale in katere trenutke v dnevu bodo namenile odmoru.

Dremež na budilki za njih ne obstaja: Uspešne ženske se pogosto zbudijo kar same od sebe dovolj zgodaj, sicer pa vstanejo takoj, ko jim zazvoni budilka. Dremež prekinja spanje in naravno pripravo za nov dan, zato smo običajno po njem še bolj utrujeni, to pa negativno vpliva na produktivnost.

Pijejo dovolj tekočine: Po osmih urah brez tekočine je telo žejno, dehidrirano. Uspešne ženske se zavedajo, da njihovo telo težko funkcionira v takšnem stanju. Da ne bi prišlo do dehidracije, uspešne ženske vsako jutro spijejo kozarec ali dva vode, nato pa skozi ves dan skrbijo za dovolj velik vnos tekočine.

Meditirajo in počivajo: Vsaka uspešna ženska se ukvarja z meditacijo, saj ta predstavlja anti-age tretma za možgane. seveda na delovnem mestu ne morete izvajati prave meditacije, ampak če se lahko le nekam umaknete in meditirate 5 minut, ste že na dobri poti. Pomembno je, da tekom napornega delovnika zadihate in si vzamete nekaj trenutkov le zase.

Skrbijo za raztezanje: Tako kot meditacija tudi raztezne vaje pomagajo, da se umiri um, telo pa resetira. Raztezanje ublaži negativne posledice več-urnega sedenja in gledanja v ekran računalnika. Že samo nekaj razteznih vaj tekom dneva je dovolj, da bo vaša drža ponovno lepa, mišice pa oblikovane. Uspešne ženske pa običajno vstanejo zgodaj tudi zato, da nekaj minut v jutranji rutini namenijo prav vadbi ali pa se vsaj na delovno mesto odpravijo peš ali s kolesom.

Ne preskakujejo zajtrka: Uspešne ženske se zavedajo, da jim zajtrk da energijo za ves dan, moč za vse delovne izzive, jim pomaga, da ohranjajo fokus na pomembnih rečeh, predvsem pa zajtrk poskrbi, da kasneje v telo ne vnašajo (hitre) hrane pod stresom, med hojo.

Opomniki in seznam prioritet: Uspešne ženske se zavedajo, kako pomembna je organizacija. Vse opravke si tako zapisujejo kot opomnike v telefon ali planer in jih izpolnjujejo glede na pomembnost. Na takšen način imajo uspešne ženske svoj urnik ves čas pod nadzorom in ne zapadejo v časovne stiske.

Moč pozitivnega mišljenja: Težko je biti pozitven 24 ur na dan,  a uspešne ženske se trudijo, da razmišljajo o lepih rečeh, gradijo pozitivne odnose, da njihov obraz krasi nasmeh. Na takšen način so manj podvržene stresu, počutijo pa se bolje in bolj samozavestno.

Foto: Pexels

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri