8 zlata vrednih poletnih make-up nasvetov

Ko je govora o poletnem make-upu in kozmetiki, je krema za sončenje pravzaprav edina, ki jo morate nanesti v debelem sloju. Morda ni potrebno skopariti z masko za lase in negovalnim oljem za nego kože po sončenju, a pri ličenju sledite minimalizmu. Vaš cilj naj bo sijoč makeup, ki bo le prikril kakšno drobno napakico in poudaril vaše prednosti. Tukaj je nekaj Graziinih nasvetov, kako do popolnega poletnega makeupa:

Ne pozabite na piling: Da bi bila vaša koža sveža in pripravljena na lahek poletni make-up, je zelo pomembno, da začnete na svoji koži redno izvajati piling, s katerim odstranite vse odmrle celice in nečistoče s kože ter pospešite cirkulacijo. To je osnova dobrega make-upa in lepe kože, zato piling izvajajte 1-2x tedensko.

Zmanjšajte količino make-upa: Ni hujšega kot videti žensko, ki na +30°C nosi težak make-up, ki nikakor ne pristaja lahkotni poletni garderobi in sproščeni atmosferi. V poletnih mesecih je potrebno najljubši puder nadomestiti z lahko BB kremo ali zgolj, če vam le koža dopušča, korektorjem, temno senčenje oči pa naj nadomesti le plast maskare in morda nežno svetlikajoča se senčka.

Primer je vaš najboljši zaveznik: Če se nikakor ne želite odreči podlagi, uporabljajte primer, ki ga nanesite pred nanosom pudra. Primer ali baza bo pripravil vašo kožo za podlago in poskrbel, da se bo ta tekom dneva obdržala na obrazu.

Investirajte v dober čopič: V poletnih mesecih večina žensk uporablja namesto pudrov lahke podlage, ki se najbolje nanašajo s čopičem. Z njegovo pomočjo boste podlago nanesli enakomerno in v tanjšem sloju. Nanos vedno pričnite na čelu in po nosu, nato pa nadaljujte na bradi in licih.

“Multitasking” make-up izdelki: Izdelki, ki jih lahko uporabljate na več načinov, so idealen izbor za poletno kozmetično torbico. Bronzerji, ki jih lahko uporabjate tudi za senčenje oči in oblikovanje obrvi, so vsekakor krasna naložba! Kremni “sticki”, ki jih lahko uporabljate za osvetljevanje obraza, senčilo ali šminko, so nepogrešljiv člen. Krasna investicija pa so seti in palete, ki vsebujejo vse: izdelke za konturiranje obraza, bronzerje in osvetljevalce, osnovne senčke za oči in obrvi ter nevtralen odtenek šminke.

Nikamor brez bronzerja: Bronzer je najbolj pomemben izdelek v vsaki make-up torbici, saj naredi popolno piko na i končnemu videzu. Z njegovo pomočjo lahko ustvarite zdrav, sijoč, “sunkissed” videz.

Uporabljajte vodoodporne izdelke: Temperature nad 30°C in kopanje (v kolikor makeup uporabljate tudi na plaži) zahtevajo vodoodporni make-up. Z njihovo pomočjo bodo maskara, šminka in senčke ostale na svojem mestu tudi med kopanjem, selfiji na plaži pa bodo – popolni!

Foto: Instagram

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si