Adijo, mozolji, pozdravljena, lepa koža!

Zaradi pospešenega načina življenja pogosto pozabimo na popolno rutino za nego kože, s čimer zanemarimo pomen čiščenja obraza. Pomembno je poudariti, da je zlasti pri koži, ki je nagnjena k nepravilnostim, poleg nege kože zelo pomembno tudi čiščenje z ustreznimi izdelki, ki odstranjujejo odvečni sebum in ostanke nečistoč na koži. EFFACLAR, blagovna znamka št. 1 v boju proti aknam po priporočilih dermatologov, je v marcu in aprilu pripravila posebno promocijsko pakiranje, kjer z nakupom nege Effaclar DUO (+) kupec za darilo prejme Effaclar Gel (50ml) in Adstrigentni tonik (15 ml). Za boljše življenje kože, nagnjene k aknam, La Roche-Posay poleg ustrezne nege zagotavlja tudi strokovno svetovanje za zdravljenje aken, ki je prav tako zelo pomembno.

V današnji dobi »selfijev« in družbenih omrežij je vpliv aken na posameznika posebej močan. Mladi delijo fotografije in vsebine iz svojega življenja, ustvarjajo kroge prijateljev na družbenih omrežjih, želijo biti vidni v določenem trenutku in zato iščejo načine, kako v najkrajšem možnem času »popraviti« svojo polt na fotografijah. Sodobna dermatologija ponuja veliko število tretmajev za boj proti aknam, ki pa so neučinkoviti, če uporabnik ni dosleden pri njihovi uporabi. Če govorimo o negi problematične kože, je poleg sistematičnega in doslednega zdravljenja celotne površine kože pomembna tudi pravilna rutina, ki vključuje čiščenje in popolno nego obraza.

Z rutino Effaclar do zdrave kože

Čiščenje obraza mora postati vaš jutranji in večerni ritual, ki vključuje umivanje kože s specializiranimi dermokozmetičnimi izdelki, ki s kože odstranijo odvečno maščobo, poleg tega pa imajo blag keratolitičen in protivnetni učinek. Pred spanjem je kožo treba temeljito očistiti, da bi se lahko čez noč spočila, obnovila in dihala. Čiščenje ne sme obremenjevati kože, zato priporočamo  uporabo nežnih izdelkov.

Bistvena koraka, ko govorimo o čiščenju kože, sta redno in vsakodnevno odstranjevanje ličil ter umivanje obraza z izdelkom za čiščenje, izbranim glede na stanje, izsušenost in občutljivost kože.

EFFACLAR PENEČI GEL ZA ČIŠČENJE nežno očisti mastno kožo, ki je nagnjena k nepravilnostim, in ima odlične kozmetične lastnosti, saj se dobro peni in zlahka spere. Deluje antibakterijsko in uravnava izločanje sebuma. EFFACLAR TONIK je adstringentni tonik, ki spodbuja mikroluščenje, zmanjšuje pore in v trenutku odmaši pore zahvaljujoč kombinaciji čistilnih aktivnih sestavin in LHA, ki spodbujajo mikroluščenje in uravnavajo izločanje sebuma.

 

Popolna nega problematične kože zahteva posebno pozornost, zato je pomembno, da uporabljate izdelke, ki so posebej oblikovani za občutljivo kožo. EFFACLAR DUO (+) je korektivna nega, ki okrepljeno deluje proti močneje izraženim nepravilnostim, s čimer preprečuje sledi na koži, poenoti teksturo kože in odmaši zamašene pore.

 

Za več informacij in strokovni nasvet dermatologa za problematično kožo obiščite La Roche-Posayjevo spletno stran #Freefromspots.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si