Adijo paž, pozdravljeni kodri in kratka pričeska

Trajno kodranje bo novi hit poletja.


Se sprašujete, kakšne pričeske bodo “in” to pomlad in poletje? Paž se počasi poslavlja, prihaja pa kratka “pixie” pričeska, ki so jo že v šestdesetih letih prejšnjega stoletja nosile zvezdnice Mia Farrow, Audrey Hepburn in Twiggy, in trajna.

Mojster striženja Marko Hriberšek.

Zadnjih nekaj let so bile zelo priljubljene paž pričeske, te še ostajajo “in” v dolgi različici z resastim ali ravnim frufrujem, sicer pa se bo poleti dolžina las precej skrajšala. “Trend kratkih ženskih pričesk so že pred nekaj leti obudile zvezdnice, kot sta pevka Miley Cyrus in igralka Anne Hathaway, zdaj pa prihajajo v polnem zamahu,” napoveduje frizer in umetnik ličenja Marko Hriberšek.

 

 

Kratke pričeske veljajo za drzne in brezskrbne, a za njih je potrebno imeti nekaj poguma. Ali vam pristaja, lahko na hitro preverite tako, da si lase spnete v čop in opazujete obliko obraza. To pomlad in poletje se lahko igrate tudi z barvo. “Divje pisane barve so pozabljene, še vedno pa sta aktualni siva in pastelno vijolična ter seveda tehnika balayage in hladni toni pri blondinkah, v trendu pa so tudi nežni bakreni in oranžni toni,” pravi Marko.

 


Tiste, ki se ne boste odločile za kratke pričeske, si boste lahko v toplih dneh lase spletle v kitke ali pa si privoščile naravni videz, ki ga dosežemo tako, da lase sušimo z difuzorjem. Strogi kodri, narejeni s kodralniki, niso več v trendu, vrača pa se trajna. “S tem ne mislim na trajno iz osemdesetih, ampak govorimo o trajni ondulaciji oziroma kodranju, ki drži približno tri mesece. Gre za bolj nežne “plažne” kodre,” je razložil frizer, ki sicer rad oblikuje nekoliko bolj drzne pričeske.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si