Adijo, rdečica!

Nimamo v mislih ljubkega najstniškega zardevanja, ampak dermatološko nevšečnost, ki ima za posledico pordelo in zelo občutljivo kožo. V lepotnem fokusu je tokrat kuperoza, odgovor na nego takšne kože pa pozna kozmetika Dr. Grandel.

Vidno razširjene drobne žilice na obrazu in predelu dekolteja – Vam je to znano? Kuperozo sicer redko spremljajo vnetja ali pekoč občutek na koži, je pa zato toliko bolj moteča z estetskega vidika. Do nje pride zaradi genetsko oslabljenega ožilja, zato predele rdečice opisujemo tudi kot razširjene kapilare. Nevšečnost spremlja suha, občutljiva koža, na občutek neugodja pa še dodatno vplivajo temperaturna nihanja, UV-žarki, močno začinjena hrana, alkohol in celo kofein. Izbira pravih kozmetičnih izdelkov lahko močno omili težave. Nega, primerna za kuperozno kožo, mora vsebovati dovolj maščobe (zlasti za zimsko nego), hladilni učinek (zlasti za poletno nego) ter kakovostno UV-zaščito, prav tako je dobrodošla nega z belilnim učinkom. GRAZIA je popolno nego našla v linijah Couperose Expert, Perfection White in Protection UV znamke Dr. Grandel!

COUPEROSE EXPERT CONCENTRATE

Uporablja se na predelih kože, ki so dovzetni za pojav rdečice. Izvlečki škrlatne alge v koncentratu krepijo krvne žilice, kompleks peptidov z bakrom pa krepi kolagenska in elastinska vlakna. Kožna bariera se okrepi, zmanjšata pa se rdečica in razdraženost kože.

 

COUPEROSE EXPERT CREAM

Obnovitvena krema proti rdečici z izvlečkom škrlatne alge krepi krvne žilice v koži in njeno vezivno tkivo. Kompleks peptidov z bakrom obnavlja in pripomore k stabilizaciji kožne bariere. Zeleni pigmenti z bisernim leskom optično zmanjšajo rdečico in poenotijo polt.

PERFECTION WHITE CREAM

Z aktivnim belilnim kompleksom in vitaminom C krema svetli polt, krepi kožo in jo varuje pred okolijskimi vplivi, ima pa tudi regenerativne učinke.

 

PERFECTION ANTI-PIGMENT

Koncentrat, ki zmanjša vidne hiperpigmentacije in starostne pege ter pomaga zavirati nastanek novih, je v boju proti vidnim posledicam kuperoze idealna podpora.

PROTECTION UV 50 LSF SERUM

Kakovostna zaščita je pomembna ne glede na tip kože, če ima ta težave, kot je kuperoza, pa morate zaščiti posvetiti še več pozornosti. Izberite visok zaščitni faktor, ki obenem kožo tudi neguje.

BB

Odlična vsestranska nega za sijočo, navlaženo in obenem zaščiteno polt. Multiaktivna lepotilna formula kožo vlaži, jo poživlja in spodbuja obnavljanje celic, obenem pa zmanjša videz razširjenih por in jo pomirja. Ima tudi zaščitni faktor, ki je odlična kombinacija s serumom Protection UV 50.


Foto: Profimedia, PR Dr. Grandel

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si