Air France odprl nov ikonični poslovni salon na letališču Paris-Charles de Gaulle

Air France je 19. avgusta 2021 na letališču Paris-Charles de Gaulle odprl nov ikonični poslovni salon na terminalu 2F, ki ga je zasnovala agencija Jouin Manku. Nova pridobitev potnikom zagotavlja najboljšo izkušnjo francoskega stila potovanja ob prihodu na letališče ali med tranzitom. Nov poslovni salon na terminalu 2F je namenjen zlasti potnikom v poslovnem razredu in članom Flying Blue Elite Plus, ki z Air France potujejo znotraj schengenskega območja. Eden največjih poslovnih salonov letalske družbe se razteza na 3.000 kvadratnih metrov in ima 570 sedežev, razporejenih v dveh nadstropjih.

Večino prostora in pohištva v njem je zasnovala agencija Jouin Manku. Pri oblikovanju je kanadskega arhitekta Sanjita Mankuja in francoskega oblikovalca Patricka Jouina vodila ideja lebdenja in lahkotnosti, ki potnikom v poslovnem salonu omogoča izkušnjo popolne sprostitve. Salon predstavlja osrednji del letališča in že na prvi pogled navdušuje s sproščenim vzdušjem, nežnimi linijami ter z odprtim, zračnim prostorom. Prav vsakemu potniku nudi tisto, kar potrebuje – počitek, osvežitev, prostor za delo, pijačo ali topel obrok.

Prostor krasijo materiali, kot so teraco, vulkanski kamen, les in usnje, vsi pa so precizno izbrani za dolgotrajno uporabo. Pohištvo je trdno in funkcionalno, oblikovano za najvišji nivo udobja. Prostor krasijo močni odtenki modre in poudarjeni toni bele s kančkom rdeče barve, ki so prepoznavne barve Air France, poudarjen pa je tudi zgodovinski znak blagovne znamke Air France – krilati morski konjiček, ki predstavlja bogato dediščino letalske družbe.

V okviru “Air France Protect” letalska družba potnikom zagotavlja najvišje standarde za varovanje zdravja na vsaki točki potovanja. V salonu je obvezna uporaba zaščitnih mask, na voljo pa je tudi razkužilo za roke. Lounge je odprt med 5.30 in 22.00. Vstop je brezplačen za potnike v poslovnem razredu in člane Flying Blue Elite Plus, v primeru, da je v salonu dovolj mest, pa je z doplačilom 35 EUR na voljo tudi potnikom ekonomskega razreda.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si