Alenka Godec obožuje ječmenovo belo kavo!

Začnite dan s skodelico kave Franck!

Začnite dan s skodelico kave Franck!

Okusi in arome Divke ter cikorije, o katerih z nostalgijo govorijo naše babice in prababice, se vračajo v velikem slogu z novo Franckovo linijo napitkov iz žit Bianka. Franckovi instant napitki nastanejo s postopkom ekstrakcije in praženja ječmena, rži, slada in cikorije, pripravimo pa jih v samo minuti z vročo vodo ali mlekom. Rezultat je okusen, kremasti napitek, bogat z vlakninami, ki jih imajo obilo prav žita in cikorija.

Nova linija Franck Bianka

Nova linija Franck Bianka

Linijo Bianka sestavljajo štirje izdelki: Bianka Classic s kombinacijo žit, cikorije in slada se ponaša z mamljivo, sladkasto aromo, čeprav ne vsebuje dodanega sladkorja. Ta izdelek je na voljo tudi v priročnem 6-gramskem pakiranju Bianka Classic stick  za eno osebo, ki ga lahko pripravimo kadarkoli in kjerkoli. Bianka 100 % Cikorija je v celoti izdelana iz te gomoljaste rastline, primerna je za ljudi z aktivnim življenjskim slogom in tiste, ki iščejo okusen nadomestek za kavo. Bianka Čokolada je odlična za kateri koli del dneva, radi pa jo imajo tako odrasli kot otroci.

Podjetje Franck je svojo uspešno pot začelo prav z napitki iz cikorije in žit. Ustanovitelju podjetja Johannu Heinrichu Francku, nemškemu trgovcu in podjetniku, je leta 1827 kot prvemu na svetu  uspelo predelati cikorijo v okusen napitek. Ker je bila takrat kava izjemno draga in večini nedostopna, je bil žitni napitek odličen nadomestek zanjo. Zahvaljujoč njegovi rešitvi že skoraj dve stoletji uživamo v beli kavi na osnovi cikorije, pomembno pa je omeniti, da brez tega ne bi bilo ne kapučina ne macchiata niti ostalih kombinacij kave z mlekom, saj so mleko v tovrstne napitke začeli dodajati šele s popularizacijo cikorije.

Andreja Čampa Širca, Žuža Gorinšek, Alenka Godec in Alenka Mirt

Andreja Čampa Širca, Žuža Gorinšek, Alenka Godec in Alenka Mirt

 “Franck je svojo poslovno zgodbo zgradil s proizvodnjo napitkov iz cikorije in žit, nova linija Bianka pa je dostojna obuditev te več kot stoletne tradicije. Z osveženim dizajnom in nadgradnjo celotne linije smo dobro znanim izdelkom dodali še nove okusne napitke. Vsi so lahki in preprosti za pripravo, saj jih samo zmešamo z vodo ali mlekom, da dobimo izvrsten nadomestek kave,” je pojasnila Žuža Gorinšek, direktorica Franck Slovenija.

 “Ječmen, rž, slad in cikorija so bogat vir prehrambnih vlaknin, ki jih posebej priporočamo osebam, ki skrbijo za zdrav življenjski slog, zdravo prehrano, športnikom, vegetarijancem in veganom, nosečnicam, otrokom in osebam, ki želijo nadzirati svojo telesno maso,” je v svojem predavanju izpostavila Andreja Čampa Širca, nutricionistka in zunanja strokovna sodelavka Medicinske fakultete v Ljubljani za prehrano, katere besedam zaupa tudi slovenska pevka Alenka Godec. Že njen nasmešek ob srkanju ječmenove bele kave pove, da jo več kot obožuje.

Alenka Godec med pitjem bele kave

Alenka Godec med pitjem bele kave

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si