Aljoša Bagola Na svoji strani z Ajdo Rotar Urankar

Pred dnevi se je Ajda Rotar Urankar zelo odkrito in iskreno pogovarjala s priljubljenim Aljošo Bagolo v sklopu podkasta in dogodka na Svoji strani z Ajdo Rotar Urankar. Klepetala sta o izgorelosti, iskanju sreče, družbenih omrežjih in še marsičem. Bagola je med drugim povedal, da pregovorna slovenska pridnost ni vedno pozitivna in da je sodobna družba družba slabih odnosov, ki vodijo v izgorelost.

Celoten pogovor lahko poslušate na Apple Podcasts: https://apple.co/3ivuk2K in vseh drugih večjih podkast platformah kot je Anchor .

 

 

“Projekt Na svoji strani z Ajdo Rotar Urankar je nastal kot posledica moje ljubezni do branja, ki jo želim prenašati ne samo na svoja otroka, ampak tudi družbi na splošno, kajti Slovenci po raziskavah preberemo precej malo knjig. Z zanimivimi tematikami in gosti želim ljudem približati branje, hkrati pa spodbujati pozitivne debate, ki bodo posameznika krepile in spodbujale k rasti,” je pojasnila Ajda. Dogodki v živo se bodo zgodili enkrat mesečno, pogovor pa bo objavila tudi na svojem podkastu Na svoji strani z Ajdo Rotar Urankar.

 

“Zavedam se, da na dogodek, tudi zaradi zelo omejenega števila mest, ne bodo mogli priti vsi, ki bi si želeli. Podkast je tako odlična možnost, da pogovore z resnično zanimivimi sogovorniki posluša čim več ljudi. Odpirali bomo različne aktualne tematike, zaupam pa lahko, da bo naslednjič moja gostja Gaja Prestor.”

 

Človek mora najprej poskrbeti zase

Izhodišče vsakega pogovora bo tematika določene knjige, v prvi debati z Bagolo je bil to seveda njegov knjižni prvenec Kako izgoreti … in vzeti življenje v svoje roke, v katerem opisuje svojo izkušnjo z izgorelostjo. Aljoša je Ajdi zaupal, da je izredno pomembno, da človek najprej poskrbi sam zase:

 

“Vsak mora poznati svoje sence in jih znati zdravo priključiti v svoje življenje in delovanje,”

 

je povedal in zaupal tudi to, da o tem med drugim piše v svoji drugi knjigi. “Koncept senc s pomočjo kreativnosti spreminjam v neka praktična orodja, ki mi pomagajo vsak dan,” je še povedal.

Z Ajdo sta se strinjala, da je zelo pomembno vedeti katere reči v življenju so resnično pomembne in vredne tega, da se nekdo zaradi njih obremenjuje. “Sama sem v tem čedalje boljša, lažje prepoznavam situacije, ki niso dovolj pomembne, da bi se z njimi obremenjevala. So reči, ki so vredne sekiranja, zaradi drugih pa sama sebi rečem kaj v smislu nič hudega, bomo rešili zadevo, preživeli in šli dalje,” je povedala Ajda.

 

 

Odziv na dogodek je bil izredno pozitiven še pred samim začetkom, saj so se prosta mesta zapolnila zelo hitro: “Izredno vesela sem, da je celoten projekt tako dobro sprejet, najprej seveda med mojimi sledilci in poslušalci podkasta, obiskovalci prvega dogodka in pa tudi s strani podjetij. Že na prvem dogodku so namreč sodelovali Malinca, Mladinska knjiga, Kaval group, Hiša vizij in Sanjski šopek. Skupaj smo ustvarili res prijeten ambient, v katerem smo se tako midva z Aljošo kot vsi gostje počutili povsem sproščeno. Vse bralce vabim, da prisluhnete najinemu pogovoru preko mojega podkasta Na svoji strani z Ajdo Rotar Urankar, ki ga lahko najdete v svoji najljubši aplikaciji za poslušanje podkastov,” je zaključila vedno nasmejana Ajda.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Foto: Marko Dellbello Ocepek

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si