Alternativa iz ljubljanskih podzemnih katakomb na obisku v Mariboru

Na februarskem dogodku Pop-upstart v Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru, sta se tokrat predstavila dva mlada kolektiva iz Ljubljane – Nimaš izbire in We are Lena. Dogodek se je začel včeraj z uvodnim pogovorom in odprtjem Pop-up trgovine, ki bo odprta tudi danes do 18. ure.

Na pogovoru so mladi ustvarjalci Gabriele Steffe in Bor Urh, ki delujeta v okviru kolektiva Nimaš Izbire ter Eva Slana in Tjaša Pezdirc, oblikovalki znamke We Are Lena, predstavili svoje začetke, pristope k ustvarjanju, trženju, prodaji, kdo jih navdušuje, od kod črpajo inspiracijo in kakšne želje imajo za prihodnost.

Oblačila, predstavljena na tokratnem pop-up shopu so sicer na voljo na spletni strani ali na različnih dogodkih predvsem v Ljubljani. Organizatorji želijo s Pop-Upstart dogodki tudi mariborskemu občinstvu predstaviti različne oblikovalce in jim s tem omogočiti lažji dostop do njihovih izdelkov.


We Are Lena
je fiktivna tvorba, katere zgodba izhaja iz ljubljanskih podzemnih katakomb. Manifestira se v oblekah, tokrat pa je začinjena tudi z novo kolekcijo. Edinstvene lastnosti znamke se kažejo v kombinaciji odštekanosti, barv in trendovskih potiskov; združuje jih Lena, dekle iz logotipa, ki pooseblja znamko. Lena tako pomeni ščepec norosti, žličko zabave in kanček odbitosti, ki popestri garderobo tako mladim kot tudi mladim po srcu.

Nimaš Izbire je eden najmlajših operativnih kolektivov brsteče slovenske alternative. Skozi eksperimentiranje na področjih ulične mode, klubske scene in vizualnih umetnosti njegovi člani sproti spoznavajo teren s prizadevanjem za usmerjanje energije v kreativnost in z uresničevanjem svoje izbire.

Vsakomesečni dogodek je namenjen spodbujanju podjetništva kreativcev, predvsem s promocijo njihovih inovativnih, trajnostnih in oblikovno zanimivih produktov. Naslednji Pop-Upstart bo v projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru 21. in 22. marca, kjer se bodo predstavili mlada in uspešna ilustratorka Alja Horvat ter Dijana in Miha Rolc, ustanovitelja znamke barvnih nogavic Zulu Zion, ki sta se predstavljala tudi v okviru Štartaj, Slovenija.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si