Andrej Pirjevec z novo melanholično skladbo

Andrej Pirjevec predstavlja novi single – I would like to know

Težke jesenske dežne kaplje in melanholija se zrcalijo v novi skladbi, ki se začne počasi in umirjeno kot kantavtorska skladba s kitaro in vokalom. Z naraščanjem izpovedi in hrepenenja glasba dinamično naraste in dobi širino, ko se vključi še več instrumentov. Glasbena slika tako postopoma dobiva bolj sofisticirano podobo, do svojega vrhunca, ko se pripovedovalec odloči za odhod.

Skladba govori o hrepenenju po osebi, katera je na žalost preveč zatopljena v svoje probleme, da bi opazila kako močno jo partner ali partnerica ljubi in potrebuje. A vendar je bolečina premočna in se odloči da gre.

pravi o novi skladbi Andrej, ki pri svojem glasbenem ustvarjanju uživa v raziskovanju in združevanju vplivov različnih kultur in glasbenih tradicij.

»I Would Like To Know«

Andrej Pirjevec je zelo raznolik glasbenik, saj se je že kot sedemletni deček začel učiti klasično kitaro na Glasbeni Matici v Trstu, kmalu pa se je začel učiti tudi igranja na bobne. Kasneje se je kot glasbenik šolal na London College Of Music, diplomiral leta 2009 ter v številnih glasbenih skupinah deloval kot bobnar, kitarist in basist. Njegova skladba Sorry je bila izbrana med tri najboljše za nagrado Jazzon 2013. Njegov zadnji album My world is yours (2015), predstavlja Andrejevo osebno glasbeno pot in razvoj. Kot avtor, glasbenik in pisec besedil se je razkril svojemu občinstvu in jim ponudil vpogled v svoje notranje glasbeno doživljanje. Andrej sedaj živi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki in redno izdaja nove avtorske albume ter vodi tudi svojo zasedbo Andrej Pirjevec – AP Group, ki jo je ustanovil leta 2012. V prihodnjih mesecih pa za svoje poslušalce pripravlja še kakšno glasbeno presenečenje!

Foto: Igor Petaros

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si