Barcaffè na 32. Slovenskem oglaševalskem festivalu pobral kar 3 nagrade!

SOF je festival, ki slavi vrhunske dosežke na področju oglaševanja. Barcaffè je nagradil za prispevek k družbenemu dobremu, inovativnosti v zunanjem oglaševanju ter kreativni uporabi medijev. S tremi srebrnimi odličji sta bili nagrajeni trajnostni komunikacijski kampanji, ki jih je za Barcaffè zasnovala agencija Herman in partnerji: Barcaffè Donna v kategorijah družbeno dobro in zunanje oglaševanje ter Florista kavni kompost v kategoriji kreativne uporabe medijev.
BARCAFFÈ DONNA: KAMPANJA, KI NE OSTAJA LE PRI BESEDAH

Pitje kave je najljubši jutranji ritual marsikatere Grazije. Barcaffè, najbolj priljubljena znamka kave v Sloveniji, ter Europa Donna,  slovensko združenje za boj proti raku dojk, sta v roza oktobru ženske inovativno spodbujali, da ritual postane tudi mesečno samopregledovanje. Barcaffè je zato na police trgovin postavil kavo Europa Donna, del od prodaje pa namenil v podporo aktivnosti združenja.

Sporočila kampanje je do žensk na prav inovativen način ponesla tudi omejena serija Barcaffè Donna, ki jo je Barcaffè oblikoval za promocijske namene; ta je poleg mlete kave vsebovala tudi nezmleto kavno zrno, drobno »nepravilnost«, ki je simbolizirala zatrdlino, ki jo lahko zatipamo pod prsti, in ženske inovativno opomnila na vlogo rednega mesečnega samopregledovanja dojk. Dovolj zgodaj odkrit rak dojk je namreč dobro ozdravljiv, zato je pomembno, da ženske zdravje vzamemo v svoje roke.

Pomembno pa je tudi, da se samopregledujejo pravilno, zato je Barcaffè Donna z ulično razstavo v muzejski četrti Metelkova ženske navdušil z unikatnim taktilnim plakatom, ki je mimoidoče vabil, da ga pretipajo in poiščejo zatrdline. Izkušnja, vredna več kot tisoč besed.

FLORISTA KAVNI KOMPOST: INOVATIVEN ASPEKT TRAJNOSTI

Poleg vračanja družbi je bilo na 32. SOF-u nagrajeno tudi vračanje naravi. Gre za projekt, ki se je začel s tem, ko je Barcaffè predstavil Floro, kavo s prestižnim certifikatom Rainforest Alliance, katere pridelava dosega najstrožje etične in okoljske standarde – osveščena kava torej, za katero je Barcaffè želel, da dobi pozornost osveščenih pivcev kave.

Zato so znotraj platforme »Premakni se« ob lansiranju Flore predstavili prav poseben trajnostni projekt, pri tem pa izhajali iz dejstva, da je kavna usedlina dragocen vir hranilnih snovi za rastline in kot taka odlično sredstvo za kompostiranje in gnojenje. Tako potrošnikom ni postregel le nove kave, temveč jim je predstavil tudi FLORISTA KAVNI KOMPOST – unikatno, visokokakovostno organsko gnojilo, izdelano iz usedlin kave Barcaffè Flora ter mešanice stabilnega, zrelega vermikomposta, ki je nastal pod strokovnim nadzorom Biotehniške fakultete.

NAJVEČJA NAGRADA SO ISKRENI IN NAVDUŠENI ODZIVI POTROŠNIKOV

 

»Na Barcaffè se trudimo premikati tako družbo kot posameznika, da prispevamo h korakom za boljši jutri. Podjetja imajo močan vpliv na potrošniške navade, vrednote in zavedanje – in prav zato morajo skozi komunikacijske aktivnosti spodbujati odgovorne in trajnostne prakse. Ni pomembno slediti le poslovnim ciljem, pomembno je tudi ustvarjati boljši svet, tako za nas kot prihodnje generacije,«

je ob prejemu nagrad sporočila Jelena Milinković, vodja marketinga za razvoj kategorije in blagovne znamke Barcaffè, kjer so zelo ponosni, da so bila nagrajena trajnostna dela in da se premik v trajnost zgodi tudi skodelica za skodelico.

 

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si