Barvite japonke v poklon sambi

Ob praznovanju 100. obletnice nastanka prvih glasbenih samba ritmov, Havaianas podarja svoj poklon kultno glasbeno-plesni ikoni. Ker samba pozna več vrst plesnih gibov, so se pri Havaianas odločili, da bodo poudarili štiri vrste, ki so zaznamovale ta vesel in nalezljiv ritem:

Samba de Roda se je pojavila nekje v devetnajstem stoletju in ponazarja afro-brazilski slog plesa s plesnimi elementi umetniškega stila Capoeire. Najbolj znana v Evropi je Samba Endrego, ki se je pojavila v Rio de Janeiru leta 1950. Ustvarjena je bila posebej za parade šol s sambo. Zvrst, za katero se domneva, da je odgovorna za širjenje nalezljivih ritmov po preostalem delu sveta, je Samba Exaltaco. Pojavila se je leta 1939 ter predstavlja manj rustikalno in prefinjeno sambo. Ima domoljubno noto, ki je znana po svojem slavljenju lepote in veličine Brazilije. Končno še Samba-Canção (song-samba), ki se je pojavila ob koncu leta 1920, v času modernizacije mestne sambe v Rio de Janeiru. Znana je po svojih kompleksnih melodijah in počasnejšemu ritmu ter ljubezenskih temah.

Zdaj je čas, da sambo zaplešete v Havaianas japonkah, ki izžarevajo brazilski duh svobode, ritma in plesa v barvah, značilnih za Brazilijo. Popestrite letošnje poletje in zakorakajte proti novim in vročim ritmom poletnih noči. Nič ne predstavlja Brazilce bolje kot ritem, glasba in ples. Z Havaianas lahko ujamete ta ritem in razširite pridih brazilsko navdahnjenega poletja, zaznamovanega s pesmijo Despacito.

Foto: PR

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si