Benetton FW 2020 slavi fluidnost

BLENDED FUTURE

Benettonova kolekcija FW 2020 slavi fluidnost in mešanje, dva temeljna ideala kulturne, estetske in družbene revolucije, ki se dogaja okoli nas. Blended Future je od Benetton-ove pripovedi dobil svoj namen, da ustvari popolnoma aktualne modne ideje.

 

Benetton, FW 2020

 

Plašči, skupaj z različnimi modnimi pleteninami, so kultni kosi Benettonove kolekcije FW 2020. Z odtisi tartana in obogateni s kamuflažnimi vzorci, opremljeni s 3D-pripomočki in potiskani z grafiti, ki so si jih »izposodili« iz arhivov fundacije Keith Haring, so pogosto narejeni iz inovativnih, visokotehnoloških tkanin, kot so vezani neopren in različni vodoodporni materiali, razviti v Benettonovih raziskovalnih laboratorijih.

 

Preskok iz “resnega” na “kul”

Intenzivne in nasičene barve podjetja Benetton so ključna značilnost kolekcije FW 2020. Elementi cestnih signalizacij so dodani za ustvarjanje živih barvnih blok kombinacij na suknjičih, puloverjih, jopicah, bomberjih in brezrokavnikih. Fluidnost – tudi glede pletenin – je ključna beseda te modne kolekcije. Mešanje nasprotij je poglaviten simbol modernih maksi oblek z žakardovimi križi ter asimetričnimi, leopardjimi vzorci, popolno nasprotje pa predstavljajo punk puloverji z nepričakovanim motivom Bambi.

Čemu nepričakovane kombinacije? Če želite navzkrižno združevati različne zvrsti, združite konzervativno in punk, osnovno z izrednim, trendovsko z vsakdanjim , kot to počne kultna znamka United Colors of Benetton.

 

Ker danes ni nič takšnega, kot je videti, je vse pripravljenosti, da se spremeni v koncepte, ki premostijo delitev spola, kjer starost postane le številka, črte postanejo kvadratki, Disneyjeve ikone pa s hip hop grafiti igrajo znane punk rock glasbene uspešnice. Vse to je Blended Future.

 

Benetton, FW 2020

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si