Benettonovo revolucionarno Metaverse doživetje

United Colors of Benetton, bo med milanskim tednom mode spremenil svojo trgovino na Corso Vittorio Emanuele v povezavi z znamkino novo metaverse trgovino, ki se bo odprla v tem času in bo imela občutek enakega videza in izkušnje. 

Izraz metaverse označuje novo generacijo virtualne realnosti, v kateri nove tehnologije virtualne interakcije izjemno približajo izkušnji vsakdanjega življenja. V zahvalo naložbam na tem področju s strani podjetij kot je Facebook, je metaverse v le nekaj mesecih postala platforma prihodnosti, z velikim potencialom s strani medijev in kreativnih perspektiv. “Poglobljeno izkušnjo, smo želeli obrniti na glavo, kar bomo dosegli z ustvarjanjem enakega emocionalnega ekosistema v fizični trgovini kakor ta, ki bo na voljo v virtualni trgovini v metaverse, ki se odpira v prihodnjih dneh. Obiskovalci naše milanske trgovine na Corso Vittorio Emanuel se bodo lahko potopili v svet ker se fizična realnost in digitalna povezanost združita v eksplozijo kreativnosti, barv in zvoka.” – Massimo Renon, CEO Benetton Group

Trgovina United Colors of Benetton bo v metaverse zavzela popolnoma svež pristop. “Obiskovalci” ne bodo kupovali oblačil, temveč sodelovali v doživetju igranja igric, ki jim bo omogočalo pridobivanje QR kod, s katerimi bodo kasneje lahko opravljali nakupe v fizičnih trgovinah. Na ta način, znamka poudarja svojo več-kanalno strategijo, “ki ustvarja krožni odnos med fizičnim svetom in metaverse. Stremimo k omogočanju dimenzionalne povezave me sedanjostjo in prihodnostjo, realnostjo in virtualnostjo skozi izkušnjo znamke, ki je čedalje bolj poglobljena in se s stem približa jeziku mladih.”

Virtualna trgovina bo reflektirala izkušnjo, ki jo nakupovalci lahko pričakujejo, ko obiščejo trgovino na lokaciji Corso Vittorio Emanuele, za teden mode, pa je bila glavna milanska trgovina okrašena v roza barvo, vse od okenj, interiorja, obešalnikov in polic, s čimer seveda še bolj poudarja barve Benettonovih oblačil. To začasno postavitev spremlja tudi #playchange projekt. Med 21 in 23 februarjem bo namreč 5 talentiranih posameznikov delilo svoje osebne zgodbe spremembe z Benettom, trenutke v življenju, ko so morali na novo odkriti same sebe in zavzeti drugačen pristop, ki jim je omogočal, da so se premaknili naprej. Ti taleti so radijski voditelj Andrea Delogu, televizijski voditelj Stefano di Martino in zvezde družbenih omrežij,  Giulia Paglianiti, Davide Vavalà in Anna Ciati, Tiktok zvezde, ki bodo 23. februarja med drugim tudi v trgovini za stilske nasvete in druženje z nakupovalci.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si