Biti nežen in ranljiv v krutem svetu je pogum, ne slabost

image1

 

Biti nežen in ranljiv v krutem svetu je pogum, ne slabost.

Najboljši občutek je, ko sprejmeš vse dele sebe, sprejmeš odgovornost za vsa svoja dejanja in stojiš za vsemi svojimi odločitvami. Zavedajte se, da z znanjem, ki ga imate danes, nikoli ne bi naredili “napak”, katere ste storili v preteklosti.

Spoštujte vsa čustva znotraj vas in se jih ne sramujte. To je znak, da ste živi, da čutite, da niste otopeli. Če so sama čustva negativna, pa ne zapadajte v njih, saj jih s tem le povečujete in si škodujete. Ljudje včasih radi namerno pritiskajo na vaše rane in na ta način izsiljujejo ter želijo doseči svoje. Tako kot svoja čustva spoštujete vi, poskrbite, da bodo enako storili oni, okolica. Ko začutite to nespoštovanje, pa bodite hvaležni, da so vam razkrili svoj resnični obraz in da so maske padle.

Bodite zvesti sebi in svojim čustvom. Vsako čustvo vam vedno nekaj kaže in je tam z razlogom. Sprejmite ga, naj bo pozitivno ali negativno (težko). Vaše je. Vsa neprijetna čustva lahko transformirate in jih preoblikujete.

Vedite pa tudi, da če ne bi poznali žalosti, ne bi toliko bolj cenili sreče in veselja. 

Ni pa tudi vse zlato, kar se sveti. Nekateri imajo vse mogoče materialne zadeve (dober avto, lepo hišo, dobro službo, veliko denarja …) in na ven izgledajo srečni in uspešni, a na drugi strani nimajo osnovnih stvari, kot so ljubezen in spoštovanje. So sužnji svojih služb in delajo dneve in noči, za druge, osebne stvari, stvari, ki so resnično pomembne, pa nikoli nimajo in si ne vzamejo časa.

Vaša Tjaša Marin za MOUSSE DE MARIN

Save

Save

Save

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si