Bled kot nova “it” poročna destinacija

Slovenijo vedno pogosteje najdemo na različnih seznamih in zemljevidih najbolj priljubljenih držav na svetu. Posledično se pri nas viša število turistov, a Slovenija ni privlačna samo za »navadne« turiste. K nam radi prihajajo tudi zaročeni pari, da zapečatijo svojo ljubezen. Število porok tujcev v Sloveniji je namreč vedno višje. Pare prepriča neokrnjena narava, umirjeno okolje, geografska in cenovna dostopnost ter vrhunske poročne storitve. Zagotovo pa je Slovenijo na poročni zemljevid postavilo tudi dejstvo, da je pri nas mogoče skleniti istospolno partnersko zvezo, kar je na svetu še vedno redko. 

Kraj, kjer se po besedah poročnih organizatorjev zaobljubi največ tujih parov, pa je Bled. Razlogov, zakaj Bled najbolj prepriča tujce, je ogromno. Fotografije majhnega otočka sredi smaragdnega jezera in gradu na strmi skali, so že zdavnaj obkrožile svet in navdušile. Poleg magične narave, ki je čudovita v vsakem letnem času, pa Bled prepriča tudi z raznolikimi poročnimi lokacijami, tako za velike in majhne poroke. Najbolj priljubljene so Blejski grad, Vila Bled, Grand Hotel Toplice, Cerkev Marijinega Vnebovzetja na otočku,… Odločitev tujih parov, da se poročijo prav na Bledu, zagotovo olajšajo tudi vrhunske kulinarične storitve, ki jih ne manjka, prenočitvene kapacitete za vse svate in možnost podaljšanja poročnega dne v medene tedne ali krajši dopust. Za slednjega se namreč veliko svatov odloči, potem ko se udeležijo poroke. Poroke tujih parov na Bledu so sicer precej manjše, kot smo jih vajeni v Sloveniji. Ponavadi so svatje samo ožji člani družine in najbližji prijatelji. Velikokrat se par odloči tudi za t.i. elopement poroko, ko se na lokacijo odpravita kar sama ali pa povabita še priči.

Sam proces organizacije poroke tuji pari v veliki meri zaupajo našim poročnim organizatorjem. Pari ponavadi v Slovenijo prispejo samo s svojo poročno obleko, vse ostale storitve oziroma ponudnike s pomočjo poročnega organizatorja poiščejo pri nas, ta pa jim pomaga tudi pri urejanju birokratskih zadev.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si