Borovničevi mafini s krhko ovseno skorjico

GourmetPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

V zamrzovalniku sva odkrila še zadnje zaloge sladkih, poletnih borovnic in izkoristiti jih je bilo potrebno kar najbolje. Odločila sva se za borovničeve mafine z jogurtom in hrustljavo ovseno skorjico. Mmmm, slastno! Pri mafinih se nama zdi pomembno, da niso suhi, presladki in dolgočasni, zato jih rada malo popestriva. Tokrat sva se odločila za krhko, hrustljavo ovseno skorjico, ki popestri rahlo, mehko notranjost. Jogurt in borovnice pa dodajo čudovito svežino. Odlična sladica, primerna tako za hitro peko med tednom kot  za sladko ustvarjanje v kuhinji čez vikend. Super njami!

 

bluberry-muffins-jernejkitchenZa 10 mafinov
Čas priprave: 15 minut
Čas pečenja: 25 minut

SESTAVINE:

MAFINI Z BOROVNICAMI IN OVSENIMI KOSMIČI
140g gladke bele moke, tip 500
140g mletih ovsenih kosmičev
7g pecilnega praška
120g sladkorja
110g masla, zmehčanega na sobni temperaturi
2 jajci
120g tekočega jogurta, 3.2% maščobe
150g borovnic, svežih ali zamrznjenih

HRUSTLJAVA OVSENA SKORJICA
50g ovsenih kosmičev
50g sladkorja
50g masla
40g gladke bele moke, tip 500

POSTOPEK:

1. TESTO ZA MAFINE
Pečico segrejemo na 180 °C. V skledi zmešamo suhe sestavine, belo moko mlete ovsene kosmiče, pecilni prašek in sladkor. V večji skledi pa z električnim mešalnikom dobro zmiksamo zmehčano maslo in jajci. Ko je mešanica dobro premešana, dodamo še jogurt. Suhe sestavine dodamo k jajčni mešanici. Dobro premešamo s pomočjo metlice in nežno vmešamo 120g borovnic.

2. HRUSTLJAVA OVSENA SKORJICA
V manjši skledi s kuhalnico dobro premešamo ovsene kosmiče, sladkor in belo moko. V maso vgnetemo maslo, tako da nastanejo manjši koščki mase. Postavimo na stran.

3. PEKA
V pekač za mafine vstavimo papirnate modelčke za mafine, te pa do 2/3 napolnimo s testom za borovničeve mafine. Po vrhu razporedimo tudi enakormeno razporedimo maso za hrustljavo ovseno skorjico in preostale borovnice. Postavimo v pečico, pečemo 25 minut, oziroma tako dolgo, da postanejo lepe, zlato rjave barve. Pečene mafine odstranimo iz pekača in ohladimo, postrežemo.

muffin_case_blueberry muffins_jernejkitchen

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si