Majine božanske testenine s tuno

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Te Majine testenine s tuno si enostavno morate privoščiti. So super enostavne in hitre, okus pa kar traja in traja. Meni se jih ‘lušta’ vsak dan. Kupite najboljšo tuno iz konzerve, poberite najboljšo zelenjavo z vrta in ne bo vam žal. Presenetljivo je kombinacija paradižnikove omake in kisle smetane v tem primeru neverjetno dobra. Uporabite svoje najljubše testenine in ustvarite ta hiter, lahek in polnovreden obrok.

testenine-tuna_jernejkitchen_web

 

Čas priprave: 20 minut

SESTAVINE:

1 čebula, srednje velika
2 žlici olivnega olja
3 inčuni, vloženi v olivno olje
1 paprika, manjša
3 paradižniki, srednje veliki
1 bučka, manjša
2 čajni žlički kaper, manjših
1 strok česna
2 pesti bazilike, sveže
150g tune, konzervirane v vodi
6 žlic paradižnikove omake (“mezge”)
3 žlice kisle smetane
sol, poper
160g testenin, poljubnih

POSTOPEK:

1. PRIPRAVA
Čebulo olupimo in na drobno narežemo. Na nizek ogenj pristavimo ponev in jo segrejemo. Dodamo olivno olje, čebulo, inčune in papriko, ki smo jo prav tako narezali na drobne kocke. Pražimo 10 minut na nizki temperaturi, tako da se zelenjava zmehča. Pristavimo soljeno vodo za testenine, ko zavre dodamo testenine in jih skuhamo po navodilih na embalaži.
2.
Na manjše kocke narežemo tudi bučko in paradižnik. Paradižnik dodamo k zelenjavi in nekoliko povišamo ogenj. Dodamo kapre in drobno nasekljan česen, pražimo 2 minuti. Dodamo koščke bučke in pest bazilike. Pražimo 2 minuti. Testenine odcedimo, vendar shranimo 50 ml vode, v kateri smo jih kuhali. Dodamo koščke tunine. Dobro premešamo ter dodamo paradižnikovo olje, solimo in popramo po okusu.

3. POSTREŽEMO
Znižamo temperaturo, dodamo testenine in shranjeno vodo. Dobro premešamo in odstavimo z ognja. Dodamo kislo smetano in znova dobro premešamo. Dodatno posolimo in popramo ,v kolikor je potrebno, ter dodamo sveže liste bazilike. Serviramo.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri