BOŽANSKO DOBRA ČOKOLADNO BANANINA NEMŠKA PALAČINKA

Maja in JernejPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Imate tudi vi tako priljubljen zajtrk, da se vam ga zalušta vsakič, ko imate zjutraj kakšno minuto več zase in za ljubljene osebe? Midva se takrat odločiva za nemško palačino z bogatim, slastnim nadevom. Obožujeva predvsem tega, ki naju spominja na banana split. Banane, lešniki in stopljena čokolada so božanski že sami po sebi, skupaj s to mehko, rahlo palačinko pa nastane že nadnaravno čudovita jed. Ta palačinka je v osnovi čisto brez sladkorja, tako da je nadev odvisen čisto od tega kaj imate radi in ali se želite razvajati s čokolado ali narediti bolj zdravo različico. Vse skupaj je narejeno v ponvi in pripravljeno v manj kot 30 minutah. Slastno in navdušujoče.

Za 1 X 24cm ponev
Čas priprave: 5 minut
Čas pečenja: 20 minut

dutchpancake_JERNEJKITCHENSESTAVINE:

TESTO ZA PALAČINKE

25g masla
3 jajca, proste reje, v kolikor je mogoče
125g mleka
95g gladke bele moke, tip 500
ščepec morske soli

NADEV

2 žlici sladkorja v prahu
30g lešnikov
50g stopljene čokolade
2 banani

POSTOPEK:

  1. STOPIMO MASLO

Pečico segrejemo na 230 °C. Na srednje močnem ognju v ponvi raztopimo maslo. Postavimo na stran, da se maslo nekoliko ohladi, na sobno temperaturo.

  1. NAREDIMO TESTO

V skledi razžvrkljamo jajca. Dodamo mleko in moko ter ščepec soli. S pomočjo kuhinjske metlice mešanico dobro premešamo. Dodamo stopljeno in ohlajeno maslo. Dobro premešamo, da dobimo gladko maso in vlijemo nazaj v ponev, v kateri je še dno namaščeno od topljenja masla. Postavimo v pečico in pečemo 15 minut na 230 °C, nato znižamo temperaturo na 175 °C in pečemo še 5 minut.

  1. POSTREŽEMO

Nemško palačinko postrežemo takoj. Posujemo jo s sladkorjem v prahu. Olupimo in narežemo banani, koščke razporedimo po centru palačinke. Dodamo še sesekljane lešnike in stopljeno čokolado. Dober tek.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si