Božansko dobra sladica s kavnim pridihom

Ko se vašim brbončicam zahoče nekaj sladkega …

Crème brûlée je čudovita sladica, ki jo je najbolje servirati, ko je sobne temperature ali ohlajena. Sestavljata jo dve plasti. Prva, bolj razkošna plast je krema, ki spominja na rahel, kremast puding. V najinem primeru je kremi dodana kava, še bolj popularno pa je, da je krema vanilijevega okusa. Vrhnja plast pa je karamelizirana in čudovito zlato rjavo zapečena. Po pripravi kremo za nekaj ur postavimo v hladilnik, nato pa posujemo s sladkorjem in z karameliziramo z manjšim kuhinjskim gorilnikom, da ustvarimo slastno karamelno skorjo, ki doda piko na i, ter ustvari značilen Creme Brulee videz. Jed izvira iz Francije in je večinoma postrežena v posameznih skodelicah, kot v tem receptu.

 

Foto: Jernej Kitchen

 

Priprava kavnega creme brulee-ja

– Skuhamo kavo. Uporabimo Nespresso kavni aparat ali pa skuhamo espresso / uporabimo žličko instant kave.

– Sladko smetano zavremo skupaj z drugimi sestavinami.

– V skledi premešamo sladkor in jajca, nato dodamo vročo mešanico sladke smetane.

– Skodelice napolnimo s pripravljeno kremo ter prestavimo v globok pekač, tega pa napolnimo z vrelo vodo.

– Spečemo, nato pa počakamo, da se krema ohladi na sobno temperaturo. Prestavimo v hladilnik za nekaj ur.

– S kuhinjskim gorilnikom ustvarimo čudovito karamelno skorjo.

– Postrežemo.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si