Božansko dobri rabarbarini žepki z jajčno kremo

Maja-in-JernejPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Že razmišljate, katera bo letošnja najbolj slastna sladica pomladi? Midva navijava za te mini rabarbarine žepke z lahko jajčno kremo, ki se kar stopi v ustih. Njami. Ta sladica je popolna kombinacija različnih elementov. Sladka, a kisla. Krhka in hrustljava, a kremasta in rahla. Ta poslastica zelo osreči najine brbončice in je super za piknike, hitre sladice med tednom ali pa tudi za praznovanje rojstnega dneva. Hitro, enostavno + uporabite lahko svojo domišljijo pri dekoraciji zgornje plasti mini pit. Božansko dobro.

Za 4 rabarbarine žepke potrebujete:

Čas priprave: 40 minut; čas peke: 20 minut

rabarbarini zepki_jernejkitchen

SESTAVINE:
SLADKORNI SIRUP

350ml bezgovega sirupa (recept tukaj: http://www.jernejkitchen.com/sl/recepti/bezgov-sirup)

4 žlice limoncello likerja, ali katerega drugega

1 vanilijev strok

1 čajna žlička limonine lupinice, nastrgane

5 stebel rabarbare, očiščene in brez listov

RABARBARINI ŽEPKI

250g listnatega testa, razvaljanega na 2 mm

1 žlica sladkorja v prahu

1 čajna žlička limonine lupinice, nastrgane

1 rumenjak, priporočena jajca proste reje

50g sladkorja v zrnu (sladkornih perl)

JAJČNA KREMA – recept: http://bit.ly/jkrabarbarinizepki

POSTOPEK:

  1. SLADKORNI SIRUP

V kozico damo bezgov sirup, limonin liker, nastrgano limonino lupinico. Pristavimo na srednje močan ogenj. Vanilijev strok razpolovimo in s topo stranjo noža postrgamo semena. Semena in strok dodamo v kozico k bezgovemu sirupu in segrejemo do vretja. Kozico odstavimo z ognja in postavimo na stran do nadaljnje uporabe.

  1. MARINIRANJE RABARBARE

Stebla rabarbare očistimo in odstranimo liste. Stebla narežemo na 4 cm dolge palčke. Narezana stebla damo v večjo skledo in prelijemo s toplim sirupom. Pustimo 20 minut, da se rabarbara marinira.

  1. RABARBARINI ŽEPKI

Delovno površino rahlo pomokamo in listnato testo razvaljamo v pravokotnik, debeline 2 mm. Listnato testo razrežemo na osem pravokotnikov, dimenzije 8 cm x 12 cm. Marinirano rabarbaro dobro odcedimo in tekočino prihranimo. Pečico segrejemo na 200 °C.

  1. RABARBARINI ŽEPKI

Na štiri izrezane pravokotnike listnatega testa, 2 cm od roba, po dolžini položimo 4-5 palčk marinirane rabarbare. Rabarbaro na rahlo posujemo s sladkorjem v prahu in nastrgano limonino lupinico. Čez rabarbaro položimo prazen pravokotnik listnatega testa, tako da povsem prekrije rabarbaro. Ob robovih testo na rahlo pritisnemo ob delovno površino ter z ostrim nožem obrežemo robove, da dobimo enakomerne stranice. Rabarbarine žepke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

  1. PEKA

V manjši skodelici razžvrkljamo rumenjak. S pomočjo kuhinjskega čopiča nežno premažemo rabarbarine žepke. Žepkom na vrhu zarežemo poljuben vzorec in s tem omogočimo uhajanje pare in lepši videz. Posujemo s sladkorjem v zrnu, postavimo v pečico ter pečemo 20 minut na 190 °C.

  1. POSTREŽEMO

Pečene rabarbarine žepke postavimo na rešetke za 10 minut, da se nekoliko ohladijo. Še tople postrežemo z ohlajeno jajčno kremo. Poljubno lahko dodamo še preostalo marinirano rabarbaro. Dober tek.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri