Božansko dobri rabarbarini žepki z jajčno kremo

Maja-in-JernejPripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Že razmišljate, katera bo letošnja najbolj slastna sladica pomladi? Midva navijava za te mini rabarbarine žepke z lahko jajčno kremo, ki se kar stopi v ustih. Njami. Ta sladica je popolna kombinacija različnih elementov. Sladka, a kisla. Krhka in hrustljava, a kremasta in rahla. Ta poslastica zelo osreči najine brbončice in je super za piknike, hitre sladice med tednom ali pa tudi za praznovanje rojstnega dneva. Hitro, enostavno + uporabite lahko svojo domišljijo pri dekoraciji zgornje plasti mini pit. Božansko dobro.

Za 4 rabarbarine žepke potrebujete:

Čas priprave: 40 minut; čas peke: 20 minut

rabarbarini zepki_jernejkitchen

SESTAVINE:
SLADKORNI SIRUP

350ml bezgovega sirupa (recept tukaj: http://www.jernejkitchen.com/sl/recepti/bezgov-sirup)

4 žlice limoncello likerja, ali katerega drugega

1 vanilijev strok

1 čajna žlička limonine lupinice, nastrgane

5 stebel rabarbare, očiščene in brez listov

RABARBARINI ŽEPKI

250g listnatega testa, razvaljanega na 2 mm

1 žlica sladkorja v prahu

1 čajna žlička limonine lupinice, nastrgane

1 rumenjak, priporočena jajca proste reje

50g sladkorja v zrnu (sladkornih perl)

JAJČNA KREMA – recept: http://bit.ly/jkrabarbarinizepki

POSTOPEK:

  1. SLADKORNI SIRUP

V kozico damo bezgov sirup, limonin liker, nastrgano limonino lupinico. Pristavimo na srednje močan ogenj. Vanilijev strok razpolovimo in s topo stranjo noža postrgamo semena. Semena in strok dodamo v kozico k bezgovemu sirupu in segrejemo do vretja. Kozico odstavimo z ognja in postavimo na stran do nadaljnje uporabe.

  1. MARINIRANJE RABARBARE

Stebla rabarbare očistimo in odstranimo liste. Stebla narežemo na 4 cm dolge palčke. Narezana stebla damo v večjo skledo in prelijemo s toplim sirupom. Pustimo 20 minut, da se rabarbara marinira.

  1. RABARBARINI ŽEPKI

Delovno površino rahlo pomokamo in listnato testo razvaljamo v pravokotnik, debeline 2 mm. Listnato testo razrežemo na osem pravokotnikov, dimenzije 8 cm x 12 cm. Marinirano rabarbaro dobro odcedimo in tekočino prihranimo. Pečico segrejemo na 200 °C.

  1. RABARBARINI ŽEPKI

Na štiri izrezane pravokotnike listnatega testa, 2 cm od roba, po dolžini položimo 4-5 palčk marinirane rabarbare. Rabarbaro na rahlo posujemo s sladkorjem v prahu in nastrgano limonino lupinico. Čez rabarbaro položimo prazen pravokotnik listnatega testa, tako da povsem prekrije rabarbaro. Ob robovih testo na rahlo pritisnemo ob delovno površino ter z ostrim nožem obrežemo robove, da dobimo enakomerne stranice. Rabarbarine žepke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.

  1. PEKA

V manjši skodelici razžvrkljamo rumenjak. S pomočjo kuhinjskega čopiča nežno premažemo rabarbarine žepke. Žepkom na vrhu zarežemo poljuben vzorec in s tem omogočimo uhajanje pare in lepši videz. Posujemo s sladkorjem v zrnu, postavimo v pečico ter pečemo 20 minut na 190 °C.

  1. POSTREŽEMO

Pečene rabarbarine žepke postavimo na rešetke za 10 minut, da se nekoliko ohladijo. Še tople postrežemo z ohlajeno jajčno kremo. Poljubno lahko dodamo še preostalo marinirano rabarbaro. Dober tek.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si