Brina, ljubljanski festival džina, bo 1. junija v Križankah

Brina, ljubljanski festival džina

Brina, ljubljanski festival džina, bo živahen pomladni utrip Ljubljane po novem obogatila 1. junija, zaradi novega datuma pa je nova tudi lokacija v čudovitih ljubljanskih Križankah.

 

Brina bo potekala od 12. do 24. ure, vstop na dogodek bo brezplačen, vsak obiskovalec pa bo prejel tudi ekskluzivni festivalski kozarec Polaris, ki so ga oblikovali in izdelali v Steklarni Hrastnik za lastno blagovno znamko Hrastnik1860. Festival bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

“Brina bo dogodek svetovljanskega značaja in bo predstavljala nov korak v razvoju kulinarične scene v Ljubljani in Sloveniji. Pri nas imamo enega najboljših brinov na svetu, imamo bogato tradicijo žganjekuhe, ki jo z vrhunskimi izdelki nadaljuje nova, kreativna generacija mladih destilarjev in tega potenciala ne smemo spregledati. Zato si Ljubljana zasluži takšen dogodek, ki naše mesto postavlja ob bok svetovnim prestolnicam in ki bo našim destilarjem nudil platfomo za predstavitev domači in tuji javnosti,

je ob pripravah na festival povedala Alma Kochavy, soustanoviteljica festivala.

 

Lior in Alma Kochavy

 

Najava Brine, ki jo pripravlja izkušena ekipa Odprte kuhne ter Pivo & Burger Festa v partnerstvu z Turizmom Ljubljana z blagovno znamko Gourmet Ljubljana, je sprožila val navdušenja na družbenih medijih. Da bo čas do težko pričakovanega festivala hitreje minil, bo v izbranih ljubljanskih lokalih (As Aperitivo, EK Bistro, eVino, Fétiche Bar, Lepa Žoga, Magda, Pivnica Lajbah, Pop’s Place, TaBar, Tozd, Veganika in Vinoteka Movia) ves maj na voljo ljubljanski džin koktejl Brina, ki ga je v čast Ljubljani zasnoval sommelier Gašper Čarman, direktor eVina.

“Navdih za Brina koktejl je kar naša lepa Ljubljana, ki ima pestro zgodovino in bogato izročilo, zato imajo lokalni in tradicionalni okusi pomembno vlogo v mešanici. Osnova je slovenski džin, ki ima močneje izražen okus brina, v receptu pa so tudi jabolka, tipična sestavina tradicionalne slovenske kuhinje. Očarljive ljubljanske ulice pripovedujejo starodavne zgodbe, a mesto nikakor ni zaspano – Ljubljana je mladostna in sveža, zato sta za svežino in kanček eksotike koktejlu Brina dodana limona in ingver, dozo mladostne nagajivosti pa mešanici doda rožnati FeverTree Aromatic tonik,”

je koktejl Brina opisal Lior Kochavy, soustanovitelj festivala, in dodal, da si lahko koktejl Brina z ekskluzivnim festivalskim tonikom Fever-Tree lahko pripravite tudi doma.

 

 

Sestavine za ljubljanski džin koktejl Brina:

30 ml slovenskega džina

30 ml ohlajenega ingverjevega čaja (v 1l vode pokuhajte 100 g ingverja, odcedite in ohladite)

30 ml jabolčnega soka

10 ml limoninega soka

80 ml Fever-Tree Aromatic tonika

zvita rezina limonine lupine

rezina rdečega jabolka

led

 

Priprava:

– V mešalcu za koktejle dobro pretresite džin, ingverjev čaj ter jabolčni in limonin sok.

– Mešanico prelijte v kozarec, poln ledu.

– V kozarec dolijte Fever-Tree Aromatic

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si