Grazia 99

Bučna juha s popečenimi arašidi in ohrovtom

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Ko se jeseni prične barvati listje, je tista glavna jed, ki se mi je najbolj ‘lušta’, prav bučna juha. Name ima takšen smešen učinek. Ne dene dobro samo mojim brbončicam in telesu, temveč tudi moji duši. Običajno jo kot glavno jed jeva za kosilo, zato se je Jernej tokrat odločil, da jo malo bolj nadgradi, doda popečene arašide in ohrovt (ki res krasno uspeva na domačem vrtu) in vse skupaj je izpadlo odlično. Dodala sva še malo creme fraiche, preprosto, ker odlično paše k tej juhi. Resnično božansko!

 

pumpkin soup_jernejkitchenZa 4 osebe
Čas priprave: 15 minut
Čas peke: 1 ura
Čas kuhanja: 15 minut

SESTAVINE:

2 stroka česna
1 hokaido buča
1 rdeča čebula
1 žlica olivnega olja
ščepec morske soli in črnega popra
2 čebuli
40g masla
40g arašidov, nesoljenih
1 žlica orehovega olja (poljubno)
10 listov ohrovta, manjših
700 – 1000ml polnomastnega mleka

POSTOPEK:

1. SPEČEMO BUČO
Pečico segrejemo na 190°C. Pekač obložimo s papirjem za peso. Umijemo bučo in jo narežemo na 1 cm debele rezine. Razporedimo po pekaču, dodamo 2 stroka česna. Olupimo čebulo ter jo narežemo na četrtine. Dodamo v pekač. Prelijemo z olivnim oljem. Začinimo s ščepcem soli in popra ter pečemo 1 uro.

2.
Na srednje močan ogenj pristavimo srednje velik lonec. Dodamo maslo in nasekljano čebulo. Na nizkem ognju pražimo 10 minut. Dodamo pečene rezine buče, česna in čebule. Prelijemo s 700 ml mleka, začinimo s soljo in poprom ter kuhamo 5 minut.

3. PRAŽENI ARAŠIDI IN OHROVT
Na nizko temperaturo pristavimo ponev. Dodamo arašide in orehovo olje. Pražimo 2-3 minute. Očistimo ohrovt, odstranimo trdi del. Ohrovt dodamo v ponev. Pražimo 4 minute. Prestavimo na krožnik.

4. POSTREŽEMO
S pomočjo blenderja ali ročnega električnega mešalnika zmiksamo hokaido bučo, česen in čebulo, tako da dobimo svileno teksturo. V kolikor je juha pregosta, dodamo preostalo mleko. Postrežemo s praženimi arašidi, ohrovtom in žličko creme fraiche (poljubno).

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si