Burberry ss2021

Riccardo Tisci je ta četrtek otvoril londonski teden mode z modno revijo postavljeno v sredino gozda, kjer so novo kolekcijo predstavili ob live glasbi, umetnosti in plesu.

“Vse se je začelo z mislijo na britansko poletje, katerega elemente smo spretno ujeli v trenč plašč na plaži v kombinaciji s peskom in morjem. Predstavljav sem si ljudi, ki tam živijo, kot je oskrbnik svetilnika, ljubezensko afero med morsko deklico in morskim psom, kontrast med oceanom in kopnem,” je o novi kolekciji povedal kreativni direktor Riccardo Tisci.

Njegova mitologija je seveda spretno ujeta v oblačila sama, skozi materiale, silhuete, tehnike in barve, ki se vračajo h klasični nautični temi in v kateri ne manjkajo trenč plašči, “ribiške” hlače, prozorni šifon, sloji in tila. Ključna je seveda modra barva, morski duh pa je še dodatno poudarjen z grafičnimi potiski svetilnikov, morskih bitij in živali. Med ostalimi motivi prevladujejo krogi, ki za oblikovalca predstavljajo regeneracijo, dinamično mladost, nenehno obnavljanje in ustvarjanje narave, ki vedno raste, se razvija in je vedno živa!

“Pomladna kolekcija je fokusirana in izpiljena, z eno vizijo in eno zgodbo. Predstavlja esenco Burberryjeve identitete in moje osebne kreativnosti, kar ponovno potrjuje najino povezanost in najin skupni DNK.”

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si