Čajanka z Manco Košir

kosirDrage GRAZIE, v torek, 2. februarja, vljudno vabljene na Čajanko z Manco Košir!

Morda je ob izgubi bližnjega najtežje nositi žalost prav mladostnikom. Kajti vrstniki so v zadregi, kako ravnati …
Tudi v slovenskih šolah ob omenjeni temi pogosteje naletimo na molk namesto odkritega pogovora.

Zato bo februarska čajanka Mance Košir posvečena razmišljanju o tej temi, ki ne sme biti tabu. O dveh knjigah za mladostnike, DRAGI VINCENT – avtorice Mandy Hager, in NEBO JE POVSOD – avtorice Jandy Nelson, se bo Manca Košir pogovarjala s predsednico Slovenskega društva hospic Renato J. Roban in njegovim prostovoljcem Matevžem Pavčnikom.

In še odlomka za okus …

Mandy Hager DRAGI VINCENT:
»Grozno? Ja. Ampak tudi tragično. Namesto da bi poiskal pomoč, da bi izrazil svojo bolečino in trpljenje, je pustil, da ga je to strlo.«
(…)
»Celotno življenje je trpljenje. Tako ali drugače vsi utrpimo rane. To, kako se spopadamo s tem – oziroma se ne – na koncu iz nas naredi, kar smo. Torej, lahko pustimo, da nas to zastruplja in s tem tiste, ki jih imamo radi, ali pa to uporabimo za osebno rast. Odločitev je v naših rokah.«

Manca_Kosir_3

Jandy Nelson NEBO JE POVSOD:
Začnem razmišljati o vseh stvareh, ki jih nisem izrekla po Baileyjini smrti, o vseh besedah, ki so pospravljene globoko v mojem srcu, v najini oranžni sobi, o vseh besedah na vsem svetu, ki niso izrečene po nikogaršnji smrti, ker so preveč žalostne, preveč besne, preveč pretresene,. Prepolne slabe vesti, da bi prišle na dan – vse začnejo dreti po me ni kakor blazna reka.

Manca_Kosir_2

Pridite, podelite svojo izkušnjo! Med prijaznimi ljudmi in ob toplem čaju bo lažje spregovoriti tudi o takšni občutljivi temi. Naj nas ne bo strah in sram odpreti svoje srce, spodbujajo čajanke v Konzorciju.

Vabljeni!

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si