Prekrasni mali čebulni pravokotniki z mocarelo

VP_2Pripravila: Maja in Jernej (jernejkitchen.com)

Najprej je bila jed namenjena štirim predjedem, ampak toplo priporočava, da količine podvojite, ker bodo vsi želeli še kakšen dodaten kos. Midva sva si to poslastico pripravila kar za kosilo, s skledo sveže solate in bilo je tako neverjetno dobro, da sva se odločila podeliti recept tudi na spletno stran. Čisto preprosta in hitra predjed, prigrizek, lahko pa tudi kosilo ali večerja. Odločitev je kot vedno, vaša. Enostavno kupite listnato testo in ga napolnite s slastnim polnilom, medene čebulice in mocarela so prekrasna kombinacija. Čisti užitek.

 

cebulni pravokotniki_jernejkitchenZa 4 osebe
Čas priprave: 30 minut
Čas peke: 20 minut

SESTAVINE:

2 rdeči čebuli, manjši
2 beli čebuli, manjši
2 žlici medu, cvetlični ali akacija
1 žlica olivnega olja
½ janeževe zvezde
2 vejici timijana
20g portovca ali drugega sladkega vina
100g mocarele
150g listnatega testa
1 jajca

POSTOPEK:

1. ČEBULNI NADEV
Čebulo olupimo in narežemo na četrtine. Kozico pristavimo na nizek ogenj, dodamo olivno olje, med, janeževo zvezdo, timijan in čebulo. Ogenj nekoliko povečamo in pražimo 2 minuti.

2.
Zalijemo s 30 ml vode, solimo po okusu in zavremo. Znižamo ogenj in počasi kuhamo 5-10 minut, da se čebulice lepo zmehčajo. Zalijemo s portovcem in povišamo temperaturo, toliko da izpari alkohol. Odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.

3. PEKA
Pečico segrejemo na 190ºC. Pekač obložimo s papirjem za peko. Listnato testo razvaljamo na 20cm x 30cm, debeline približno 2-3 mm. Testo premažemo z jajcem in razrežemo na štiri enake pravokotnike 10cm x 15cm. Testo z vilico napikamo 1,5 cm od zunanjega roba in obložimo s čebulnim nadevom ter mocarelo. Potresemo s svežim timijanom. Pečemo 20 minut.
NASVET: Testo pred rezanjem postavite v zamrzovalnik za 5-10 minut, na ta način se bodo sloji listnatega testa ohranili in bo testo lepše strukture.

4. POSTREŽEMO
V kolikor želimo jed postreči kot glavno jed, sestavine podvojimo. Postrežemo s skledo sveže solate ali s piščancem na žaru.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri