Chanel 2023/2024 Métiers d’art kolekcija

»Tvid je osrednji del te kolekcije. Veliko sem razmišljala o Gabrielle Chanel, vendar nisem želela poustvariti Cocoinega videza, ko je nosila suknjiče vojvode Westminsterskega. Zgledovala sem se po Coco, ki je svojim tvidom prinesla barvo. Dodal sem jim živahen, pop duh.” Manchester je osnova glasbene kulture, ki je spremenila podobo sveta. Danes je stičišče vseh, ki se z njim poistovetijo. »Zame je Manchester mesto glasbe,« nam zaupa Virginie Viard. Spodbuja ustvarjanje.«

Predstavotev kolekcije je potekala v ulici Thomas Street v severnem delu Manchestra ob mraku, zato je bilo pomembno, da se upošteva barva. Vse je v občutkih. Obleke, torbe in nizi biserov se uvrščajo v lesketajočo pop paleto. Lososovo roza, bučna, jabolčno zelena, gorčična, nebesno modra, rdeča in rjasta osvetljujejo obzorje, ki je hkrati ženstveno in edinstveno. Namesto rockerskega videza se umetniški vodja osredotoča na poezijo čustev s pridihom šestdesetih let. 

Z izjemno preprostostjo in absolutno natančnostjo je želela, da je ta kolekcija Métiers d’art 2023/24 zvesta kodeksom Hiše. Poleg vsake kode, zaradi katere je tako moderen – verige na dnu suknjičev, kontrastne notranje tkanine, več zgornjih šivov, ki omogočajo veliko svobodo gibanja – je to praznovanje lastne umetnosti krojenja Gabrielle Chanel. Celo vrhnji deli kril so iz iste tkanine kot notranjost suknjičev in plaščev, kar pogledu ponuja neprekinjeno linijo. Ideje Velike Britanije spominjajo na zavijajoča krila, mini krila z bodri, bermuda kratke hlače, srajce, plašče-obleke, ki so vse predstavljene v tvidu, pleteninah iz Shetlanda in kašmirju. Kroji so oprijeti, pasovi kril pa so oblečeni rahlo nizko na bokih. Naborki, perje in vezenine skupaj s klobuki in gumbi z dragulji, ki jih je izdelal rezident Métiers d’art pri le19M, povečujejo privlačnost te kolekcije. Čajniki, vinilne plošče in ljubke rožice dodajo zabavne pridihe. Kolekcija si upa nekaj odkritosti s črnimi čevlji Mary-Jane. Kavbojke, usnje, pletenine, vključno z otroškimi spalnimi srajčkami in oblekami brez naramnic, dopolnjujejo ansambel, ki vključuje tako raznolika področja, kot so nogomet, glasbena scena v Manchestru ali angleško podeželje. Z živahno občutljivostjo in muzikalnostjo kolekcija Métiers d’art 2023/24 spominja na večno mladostno ljubezensko zgodbo med CHANELOM in Veliko Britanijo, pustolovščino, ki traja že več kot stoletje.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si