Chanel Haute Couture 2022/23

“Zamislila sem si, da bo jesenska Haute Couture moda revija nadaljevanje prejšnje revije, ki dopušča eksperimentiraje,” je povedala Virginie Viard, “in skupina umetnikov, ki me obkrožajo, Xavier Veilhan, Sébastien Tellier, Charlotte Casiraghi, Pharrell Williams in Vivienne Rohner, so mi omogočili prav to. Kakor to omogoča Haute Couture.”

V novi kolekciji so kostimi, dolge obleke kakor si jih je v 30ih letih zamislila Mademoiselle Chanel- prilegajoče se telesu, kljub poudarjenim ramenom, okrašene s plisom, čipko, v barvni paleti zelene, kaki, roza in veliko črne in srebrne. Kolekcijo dopolnjujejo ogrlice iz jubilejne High Jewellery kolekcije ‘1932’, ki se poklanja prvi in edini kolekciji Coco Chanel, “Bijoux de Diamants”, iz leta 1932.

Poleg sandalov, posebno vlogo v kolekciji odigrajo kavbojski škornji, ki so kakor odmev na prejšnjo Haute Couture kolekcijo in ki v kombinaciji z dolgimi krili ustvarijo posebni “twist” in se hkrati odlično povežejo s centrom Étrier de Paris kjer se je odvila revija. Celotna sceno sta navdihnili kamuflaža in optične iluzije, z igro oblik in črt, ki se odlično dopolnjuje s kolekcijo, ki svobodo ponovno izraža skozi tweed in velike moške klubuke ter grafični pristop k naravnemu videzu!

This slideshow requires JavaScript.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si