Chanel Haute Couture jesen-zima 2020/21

V mislih sem imela punk princesko, ki ob jutranji zori odhaja iz “Le Palace”, oblečena v bogato obleko iz tafta, z veliko pričesko, okrašena s perjem in veliko nakita. Tokrat je bil moj navdih bolj Karl Lagerfeld kot Gabrielle Chanel, Karl je namreč v družbi teh sofisticiranih in hkrati zelo eklektičnih ter seveda popolno oblečenih deklet rad zahajal “Le Palace”, je o kolekciji povedala Virginie Viard. 

Če je bila pomladno-poletna Haute Couture kolekcija v duhu minimalizma in strogih linij samostana Aubazine, kjer je svoje otroštvo preživela Gabrielle Chanel in ki je kasneje veljal za eno njenih največjih inspiracij, je jesensko-zimsko kolekcijo zaznamovala želja po svetlečemu razkošju in nakitu. “Rada ustvarjam na tak način, torej v popolnem nasprotju z mojim prejšnjim delom. Z novo kolekcijo sem želela kompleksnost in sofisticiranost!”

Pri nastajanju kolekcije oziroma vezenin, so sodelovali vsi Chanelovi partnerji, tako Métiers d’art Lesage in Montex, kot Lemarié in Goossens, ki so pripomogli k nastanku dragocenih tweedov, okrašenih z bleščicami, kamenčki in biseri. Okrašeni kostimi, kratke oblekce s poudarjenim pasom in širokimi krili in dolge obleke v duhu Grand Siècle, “res je, pri svojem delu sem razmišljala o slikah, bolj o nemških slikarjih, saj me je Karl spremljal na vsakem koraku. Zame Haute Couture predstavlja romantiko, ki je bistvo in esenca nove kolekcije, toliko ljubezni se namreč skriva v čisto vsaki izmed teh silhuet!”

 

This slideshow requires JavaScript.

foto: Mikael Jansson

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si