Chanel jesen zima 2022/23

“Posvetiti celotno kolekcijo tweedu je v poklon” je povedala Virginie Viard. “Sledili smo stopinjam Gabrielle Chanel po reki tweed, kjer smo si domišljali tweed v barvah pokrajine. Kakor ta dolg rožnat plašč z modrimi in vijoličnimi marogami ali bordo  kostim z delikatnim zlatim sijajem. To je to, kar bi Gabrielle Chanel naredila na njenih sprehodih skozi škotsko podeželje, zbrala praproti in šopke rož, ki so služile navdih lokalnim umetnikom, za popolne barvne tone, ki jih je želela.”

Potem je tu še njena zgodba z Duke of Westminster, njegova jakna, ki jo je nosila tudi sama. “Nič ni bolj sexy kot nošenje oblačil osebe, ki jo ljubimo”, nadaljuje Virginie Viard, seveda sem fascinirana nad to vedno aktualno gesto in Chanel je tisti, ki tweedu daje feminilnost.”

V ready to wear kolekciji jesen zima 2022/2023, ki jo je znamka Chanel predstavila v Grand Palais Éphémère oblečenemu popolnoma v tweed, so jakne v psihadeličnih barvah, tiste, ki so subtilno moške ali nekoliko prevelike, žametne hlače, ozka krila z visokimi nogavicami in špišastimi salonarji kakor tudi škornji in visokimi škornji v črni in bež gumi. “Razmišljala sem tudi o Angliji v 60ih letih in zelo pisanih naslovnicah glasbenih plošč” doda Virginie Viard.

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si