Chanel pomlad/poletje 2021

“Razmišljala sem o igralkah na rdeči preprogi, o trenutku, ko jih fotografi pokličejo po imenu. Njihovi obrazi nekoliko zamišljeni in njihov “attitude” nekoliko nesinhroniziran z njihovim modnim videzom. Tam pa so seveda tudi njihovi oboževalci, ki čakajo na njih za ograjo, ta iskreno živ del kinematografije, ki se zgodi za filmom… to je to kar imam rada,” razloži Virginie Viard. “Kolekcija je posvečena muzam modne hiše. Gabrielle Chanel in Karl Lagerfeld sta oblekla tako veliko igralk v filmih in resničnem življenju in razmišljala sem o njih, ki nas pustijo sanjati, vendar brez repliciranja, brez vintage nostalgije. Želela sem, da je kolekcija igriva, pisana in polna vibracij!”

Poleg bež in črnih tweed kostimov, so tako tu še jeans hlače in flouristenčne barve, lahkotne obleke in T-shirt majice s potiskom črk CHANEL, nežno rožnate capri hlače, dolge obleke s cvetličnim potiskom, modni kosi okrašeni z bleščicami,…

Silhuete predstavljene s strani Inez van Lamsweerde in Vinoodha Matadina so poosebile Rianne Van Rompaey, Mica Argañaraz in Louise de Chevigny, vsaka v štirih različnih kinematografskih situacijah- na telefonu, ob gledanju skozi okno, sedeč na postelji ali sprehajanju po ulici, kot v starih italijanskih filmih in v duhu ikoničnega Hollywooda. 

“Ker svet znamke CHANEL prebudi številne podobe in slike, celotna podzavest, ki je povezana s kinom”

This slideshow requires JavaScript.

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si