Chanelove ambasadorke skozi zgodovino

Na današnji dan, 19. avgusta, 1883 se je revni družini v majhnem francoskem mestu Saumur rodila Gabrielle Chanel, bolje poznana kot Coco. Odraščala je v sirotišnici, pozneje pri 17 pa opustila poklic šivilje in delovala kot barska pevka. Tam je spoznala francoskega milijonarja Étienna Balsana, se k njemu preselila in začela vneto oblikovati klobuke.

coco chanel ritz

Coco Chanel

 

Potem ko ga je zapustila, se je preselila v njegovo pariško stanovanje in leta 1913 je v Parizu odprla svojo prvo prodajalno z dežnimi plašči in suknjiči. Ker posel ni šel najbolje, je bila že tik pred tem, da zapre trgovino, a se je takrat zaljubila v Étiennovega prijatelja Boya Capela in z njegovo pomočjo poplačala dolgove. Potem ko so njene klobuke začele nositi znane francoske igralke, je bila oblikovalska zvezda rojena.

Ambasadorke Chanela

„Ženskam sem dala svobodo; vrnila sem jim telesa: telesa, ki so bila preznojena zaradi modnih oblek, čipk, steznikov, spodnjega perila in podlog,“ je bila filozofija Coco Chanel, ki jo še danes nadaljuje znameniti Karl Lagerfeld. In katere so bile vse ambasadorke ikonične znamke? Znano je, da ima Karl posebno rad zvezdnice …

Inès de la Fressange, francoska manekenka, je bila v 80. letih prva, ki je podpisala ekskluzivno pogodbo s Chanelom in postala Karlova muza.

ines

Inès de la Fressange

 

Carole Bouquet, francoska manekenka in igralka, je bila prvi obraz dišave No. 5 pod Lagerfeldom, in to skoraj do konca 90. let.

Carole_Bouquet_02

Carole Bouquet

 

 

Vanessa Paradis, francoska pevka, igralka in model ter nekdanja žena Johnnyja Deppa, je postala obraz parfuma v 90. letih, in dolga leta predstavljala tudi rdečila za ustnice in torbe.

vanessa

Vanessa Paradis

 

Claudia Schiffer je dosegla status supermodela, potem ko je postala Chanelov obraz in v 90. letih sklenila večino Chanelovih modnih revij.

claudia

Claudia Schiffer

 

Nicole Kidman je postala obraz legendarne dišave No. 5 na začetku novega tisočletja, a sodelovanje ni trajalo dolgo.

Diane Kruger je predstavljala dišavo Allure še preden je vzšla njena igralska zvezda.

Selma Blair je leta 2005 postala obraz Chanelovih ličil za oči in je še danes zvesta sodelavka znamke.

Keira Knightley je leta 2006 postala obraz zapeljive dišave Coco Mademoiselle.

keira coco

Keira Knightley

 

Audrey Tautou je po Kidmanovi prevzela vlogo obraza dišave No. 5, k čemur je zelo pripomoglo dejstvo, da je fantastično odigrala Coco v filmu o njenem življenju Coco Avant Chanel.

audrey-tautou

Audrey Tautou

 

Lily Allen, britanska glasbenica, je leta 2010 sodelovala v Chanelovi kampanji za torbe.

Georgia May Jagger je bila obraz Chanelove Resort kolekcije 2010/2011.

Blake Lively je leta 2011 posnela kampanjo za kolekcijo torb Mademoiselle.

blake

Blake Lively

 

Kristen Stewart je postala obraz ikonične znamke leta 2013 in je to še danes. Ste jo že videli v kampanji Chanel pomlad/poletje 2015?

07_CHANEL_eyewear_Spring_Su

Kristen Stewart

Lily Rose Depp, 16-letna hči Johnnyja Deppa in Vanesse Paradis, je najnovejša članica družine Chanel. Lagerfeld jo je izbral za obraz nove kolekcije sončnih očal za jesen/zimo 2015.

CHANEL_1

Lily Rose Depp

 

Foto: PR, JLP, twitter, pinterest, imdb

 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si

Z nadaljevanjem uporabe te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Nastavitve piškotkov na spletni strani Grazia.si so nastavljeni na "dovoli piškotke", da bi vam omogočili čim boljše delovanje spletne strani. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani potrdite, da se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri