CHEMENA KAMALI je nova kreativna direktorica znamke Chloé

foto: David Sims

Znamka Chloé je naznanila novo kreativno direktorico, mesto Gabriele Hearst, bo prevzela Chemena Kamali.

Kamali je v Nemčiji rojena modna oblikovalka, ki je po naključju začela svojo kariero pri Chloé leta 2003, ko je delala pod vodstvom Phoebe Philo. Kasneje se je leta 2013 ponovno pridružila hiši kot direktorica oblikovanja Clare Waight Keller, leta 2016 pa je odšla v Saint Laurent, kjer je delala kot direktorica oblikovanja konfekcije za ženske. Njeno vrnitev  v Chloé tako odlikuje globoko razumevanje DNK znamke, kar ji bo zagotovo dobro služilo v novi vlogi. Chloé je znana po svojem ženstvenem in lahkotnem slogu, s poudarkom na naravnih tkaninah in laskavih silhuetah. Nova kreativna direktorica pa je znana po svoji zavezanosti trajnosti, zaradi česar je popoln dodatek za vodenje znamke Chloé.

Chloé rtw ss24

»Moje srce je vedno pripadalo Chloé. Kar nekaj časa je minilo odkar sem pred več kot 20 leti stopila skozi njena vrata. Vrnitev se zdi naravna in zelo osebna,« je povedala Kamali »Izjemno sem počaščena, da prevzemam to vlogo in da gradim na viziji, ki sta jo Gaby Aghion in Karl Lagerfeld definirala na začetku zgodovine modne hiše. Upam, da bom danes ujel čustveno povezanost in duh Chloé.”

Nekdanja direktorica oblikovanja pri Saint Laurentu ima dokazane izkušnje pri ustvarjanju oblačil, ki so trendovska in nosljiva, in vsi nestrpno pričakujemo njene modele, ki bodo zagotovo odmevali pri Chloéjevi zvesti stranki. 

Podobni prispevki

Copyright 2015 - www.grazia.si